BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tapu dairesinde vesikalık hizmeti

Fotoğraf getirmeyen vatandaşın fotoğrafı yerinde çekilecek. Fotoğrafçılar bu durumdan rahatsız.

Abone ol

Tapu ve Sicil Müdürlüğü Genel Müdürlüğü tarafından Kilis'e gönderilen fotoğraf çekme kabini ile vatandaşların acil işlemlerinde yanlarında vesikalık fotoğrafları bulunmaması nedeniyle yaşanan zaman kaybının kurulan fotoğraf çekim kabini ile önüne geçildi.

Kilis'te, Tapu ve Sicil Müdürlüğü'ne fotoğraf çekme kabini gönderilirken, kabinde, 1 dakika içinde 8 adet vesikalık fotoğraf 5 TL karşılığında çekiliyor.

Amaçlarının vatandaşların işlerini kolaylaştırmak, hızlı ve kolay bir hizmet sunmak olduğunu ifade eden bir yetkili, "Foto kabinini vatandaş sadece Tapu Sicil Müdürlüğü'nde değil kendi şahsi diğer işlerinde de kullanmak üzere fotoğraf çekmeye gelebilir. Ayrıca, tapu işlemleri sürecinde isteyen vatandaşlarımız fotoğraf kabininden 5 TL karşılığında faydalanabilirler'' dedi.

Öte yandan Kilis'teki fotoğrafçılar, Tapu ve Sicil Müdürlüğü'ne fotoğraf çekme kabini kurulmasının fotoğraf stüdyolarını zora sokacağını belirterek, "Tapu Sicil Müdürlüğü'nün yapacağı iş bitti de ücretle fotoğraf çekmesi mi kaldı" dediler. Kentte bulunan fotoğrafçılar adına yapılan açıklamada, "Bir araya gelerek toplayacağımız imzaları Tapu ve Sicil Müdürlüğü Genel Müdürlüğü ile Başbakanlığa göndereceğiz. Her kurum kendi fotoğrafını çekmeye başlarsa biz evimize nasıl ekmek götüreceğiz. Zaten iş yapamıyoruz. Bugün herkesin elinde fotoğraf makinesi var. Çektikleri fotoğrafları bilgisayara aktarıyorlar. Eskisi gibi iş yapamıyoruz. Bağ-Kur primlerini dahi ödeyemiyoruz. Bir an önce fotoğraf kabininin kaldırılmasını istiyoruz" denildi.