BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,89
ALTIN 2.439,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rektörden müftülüğe örnek ziyaret

Siirt Üniversitesi Rektörü Siirt Müftüsü ile görüştü. Rektör Ziyadanoğulları, diyaloğa önem verdiğini gösterdi.

Abone ol

Türk siyasetinin "türbanı" tartıştığı şu günlerde Siirt'te örnek bir ziyaret gerçekleşti. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Siirt Müftülüğü'nü ziyaret etti.

Siirt Müftüsü Faruk Arvas ile bir süre görüşen Rektör Ziyadanoğullları, fırsat buldukça kurumları ziyaret ettiklerini ve diyaloga önem verdiklerini söyledi.

Rektör Ziyadanoğulları, "Öncelikli olarak sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlarımızla diyaloğu en üst düzeyde tutmak için bu ziyaretleri yapıyoruz. Bu ziyaretlerin önemli tarafı da toplum aralarındaki bağı güçlendirmektir. Bu ziyaretler oldukça faydalı oluyor'' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Siirt müftüsü Faruk Arvas, okumanın ve üniversitenin önemine değindi. Arvas, İslam'ın ilk emrinin oku olduğunu, böyle bir dinin mensupları olarak eğitime büyük katkılar veren Siirt Üniversitesi'ni yanlarında görmekten memnun kaldıklarını söyledi. Siirt Üniversitesi'ni kardeş kurum olarak gördüklerini anlatan Müftü Arvas, kendilerine bir görevin düşmesi durumunda buna hazır olduklarını sözlerine kaydetti.