BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  POLİTİKA

DP Başkan adayı tepkili

DP Genel Başkan adayı Samet Okçuoğlu'ndan kongrenin ertelenme ihtimaline tepki geldi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) kongresinin ertelenme ihtimaline tepki geldi. DP genel başkan adaylarından Samet Ocakoğlu, yaptığı açıklamada genel başkanlığa talip oldukları ve yoğunlaştıkları DP kongresinin tarihine yönelik açıklamalar yapılmasından üzüntü duyduklarını açıkladı.

DP teşkilatı içinde yer alan kişilerle birlikte DP'ye gönül vermiş ve umutlarını DP'ye bağlamış büyük bir kesimin sosyal, siyasi ve hukuki ihtiyaçlarının karşılanacağı yerin DP büyük kongresi olduğunu anlatan genel başkan adayı Samet Ocakoğlu, "Malesef çok sert bir eleştiri şu aşamada yöneltmek istemiyoruz, ama ciddi duyumlar ve endişelerimiz var ki, büyük kongrenin önce kasım ayına, sonra aralık ayına, arkasından da ocak ayına alınma fikrine doğru kaydırılmıştır. DP Kongresi'nin yapılması Türk milletine ve seçmen önüne şaphsiyetimizle çıkmanın bir göstergesidir. Eğer konre tarihi ile oynanır, büyük kongrenin yapılmaması yoluna sapılırsa, bu sadece ermeydanından kaçmak değil, DP'nin kapısına hak etmediği bir mührü vurdurmak olacaktır." diye konuştu.

Beklentilerinin Genel İdare Kurulu'na ve başkanlık divanına yakıştığı gibi bir an evvel büyük kongre kararı alıp uygulamaları olduğunu ifade eden Ocakoğlu, emanetin büyük kongreye götürülmesi gerektiğini söyledi. Eğer DP büyük kongresi ertelenir veya geciktirilirse DP misyonunun bir darboğaza doğru sürükleneceğini ileri süren Ocakoğlu, "Bunun bütün vebali de bu sürüklenmeyi yapanların üzerinde olacaktır. Bunları da gelecek nesil hayırla anmayacaktır. Bir an önce büyük kongre kararının alınmasını, teşkilata duyurulmasını ve kamuoyuna açıklanmasını talep etmekteyiz." dedi.

Ocakoğlu, büyük kongrenin ertelenmesinin DP'nin başka siyasi görüşlere hizmet etmek olacağını savundu. Onun için DP kongresini yapmak için gereken iradeyi GİK'in ortaya koymasını isteyen Ocakoğlu, cuma günkü GİK toplantısının fevkalade önemli olduğunu ve burada kongre tarihinin ertelenmeden belirlenmesinin gerekliliğini altını çizdi. Ocakoğlu, DP yöneticilerinin üzerinde bu konuda büyük sorumluluk olduğunu anlattı.

Bu arada istifasını veren eski Konak başkanı ve genel başkan adaylarından Hakkı Keleşoğlu'nun bu kararına da üzüldüğünü dile getiren Ocakoğlu, "Partimize büyük emekler vermiş olan Sayın Keleşoğlu'nu mücadelemizde omuz omuza yanımızda görmek isteriz." ifadesini kullandı.