BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Arıtman'dan Erdoğan'a düğün daveti

CHP'li Arıtman'a MHP'li gelin geliyor. MHP lideri Bahçeli'nin şahit olacağı nikaha Başbakan da davetli.

Abone ol

CHP İzmin Milletvekili Canan Arıtman, 5 Kasım'da evlendireceği oğlu Mehmet Arıtman'ın düğününe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet etti.

Arıtman, 22. dönem MHP İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar'ın yeğeni İdil Kırkpınar ile hayatını birleştirecek olan oğlunun düğün davetiyesini, Erdoğan'a Meclis kulisinde elden teslim etti.

Erdoğan'ın da kendisini daha önce oğlunun düğününe davet ettiğini belirten Arıtman Sabah'a, "Kendisi de bu davetimden son derece memnun oldu. Bir aksilik olmadığı takdirde düğüne katılacağını sanıyorum" dedi.

Erdoğan'ın davetiyeyi aldıktan sonra kendisine oğlunun ve gelininin yaşları ve ne iş yaptıklarına ilişkin sorular sorduğunu anlatan Arıtman, "Gelinin ailesinin MHP'li olduğunu öğrenince önce çok şaşırdı. Daha sonra 'Aşk bu işte. Görüyorsunuz her engeli aşıyor' dedi. Siyaseten ayrı dünyaların insanlarıyız ama düğünde kendisini görmekten son derece memnun olacağımı söyledim. Zaten gelinimizin akrabalarından bazıları da AK Parti içinde önemli görevler üstlenmiş isimler" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU YOK BAYKAL VAR

Arıtman'ın İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oğlu Mimar Mehmet Arıtman ile Leyla-Kenan Kırkpınar çiftinin kızları İdil Kırkpınar'ın düğününde, erkek tarafının şahitliğini eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yapacak.

Daha önce düğüne katılacağı açıklanan CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu'nun ise, aynı tarihte AB'den gelecek bir heyetin ziyareti nedeniyle programını değiştirdiği ve Arıtman'ı arayarak özür dilediği öğrenildi.

Düğünde kız tarafının şahitliğini ise İzmir'e gelmesi halinde Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapması bekleniyor. Balçova Termal Otel'de yapılacak düğüne 900 kişi davet edildi.