BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tanrıverdi'ye göre iş var işçi yok!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Ülkemizde nitelikli iş gücü açığı vardır'' dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Kula ilçesinde İşkur, Kaymakamlık ve Kula Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen halıcılık kursunun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Tanrıverdi, ''İşkur imkan sağlıyor, belediyemiz ve kaymakamlığımız katkı sağlıyor ve ihtiyaç duyanlara bu kurs açılıyor. Birlikte olmanın, el ele vermenin bir ürünü olan bu kursun açılmasıyla tarihimize sahip çıkıyoruz. Kültürümüze sahip çıkıyoruz ve aynı zamanda geleceğimize sahip çıkıyoruz'' dedi.

Kula halılarının müzelerde sergilenen bir ürün haline geldiğini kaydeden Tanrıverdi, şöyle devam etti:

''Kula halısını arayan çok yabancı ülke insanlarını tanıdım ama kendilerine hediye edebileceğimiz, temin edeceğimiz bir halı bulamıyoruz. Kula halısı, dünyada tanınan bir üründür. Kula halıları sevginin ilmek ilmek örüldüğü önemli bir üründür. Tarihi yansıtır, renkleri yansıtır, gelenekleri yansıtır ve geleceği kuşatan ilkeleri yansıtır. Böylesi özelliklere, güzelliklere sahip halımızın tarihe gömülmesine elbette ne Kula'yı idare edenler, ne de Kula'da yaşayanlar izin vermez. Dolayısıyla, tarihe gömmek yerine yaşatmak, günümüze ve geleceğe taşımak gibi bir görevimizin, yükümlülüğümüzün, sorumluluğumuzun olduğunu bilerek hareket ediyoruz.''

Tarihe sahip çıkmak ve Kula halısını geleceğe taşımak adına önemli bir çalışmanın ortaya konduğunu ifade eden Tanrıverdi, aynı zamanda kurslara katılan vatandaşların da meslek sahibi olacağını söyledi. Nitelikli iş gücünün ortaya çıkacağını ifade eden Tanrıverdi, kursa katılanlara 15 lira günlük maddi imkan sağlandığını, sosyal güvenlik primlerinin de İşkur tarafından ödendiğini kaydetti. Kursa katılanların, kısa süreli de olsa 5 aylık iş sahibi olacaklarına dikkati çeken Tanrıverdi, açılan kursu başarıyla tamamladıkları taktirde meslek sahibi olacaklarını söyledi.

Hükümetin işsizliği önlemek adına bu tür sosyal projeleri ortaya koyduğunu dile getiren Tanrıverdi, ''Hükümet 'Git işini nereden bulursan bul' dememiştir. 'Her işi yaparım' diyen işsizlerin olduğunu biliyoruz, çünkü bu insanımıza nitelik sorduğumuzda, 'Yabancı dilin var mı?' dediğimizde, 'Yok' cevabını aldığımızda, bu insanımıza iş bulmak mümkün değildir. Bu açıdan ülkemizde nitelikli iş gücü açığı vardır'' dedi.

''ÇÖZÜLMESİ GERKEN ÖNEMLİ SORUN''

İşsizliğin büyük ve çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu ifade eden Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İşsizlik sorununun çözümü için ortaya konulan projeler, bir bir yerine getirilmektedir. Bu anlamda doğrusu bugüne kadar Kula ilçesi önemli ölçüde bu projelerden yararlanmıştır. Kaymakamın ve belediye başkanının el ele vermesi, kurumlarımızın buraya önem vermesi ve destek vermesi sonucunda değişik alanlarda, sektörlerde kurslar açılarak, burada insanımızın eğitimi yapılmaktadır. Meslek edinmeleri, nitelikli iş gücü haline dönüşmeleri sağlanmaktadır. Değişik sektörlerde bu tür kurslarımız devam edecek. İnsanımız iş sahibi olacak.''

Tanrıverdi, Kula ilçesinde Kent Ormanı oluşturulması çalışmalarında sona gelindiğini, Çevre ve Orman Bakanı'nın katılacağı törenle ay sonunda Kula Kent Ormanı'nın açılacağını da sözlerine ekledi.

Hüseyin Tanrıverdi, konuşmaların ardından kursiyerlerle birlikte halı tezgahına oturdu.

Kursta 8 öğreticinin görev aldığı, 120 ev kadınının 5 ay süreyle eğitim alacağı öğrenildi. Kurs kapsamında Kula'ya özgü 16 çeşit halı modelinin kursiyerlere öğretileceği bildirildi.