BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nu sipere sokmadılar!

Siper polemiğinde ilginç gelişme.. Gediktepe'ye gitmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu rotayı değiştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın siperde çömelmesini üzüntüyle karşılayan Kılıçdaroğlu, Gediktepe yerine sınır karakollarını ziyaret etti. Genelkurmay'ın "askeri gereklilikti" dediği çömelme polemiğinde Kılıçdaroğlu, ara yol buldu..

"ÇÖMELMEYECEĞİM"

Bilindiği gibi daha önce Gediktepe’ye gittiğinde çömelip çömelmeyeceğine yönelik soruya CHP lideri “Çömelmeyeceğim. Çömeleceksem neden gideyim” yanıtını vermişti..

O SİPERE ÇIKMADI

Başbuğ’a Gediktepe’yi ziyaret isteğini daha önce ifade eden Kılıçdaroğlu, o tepeye çıkmadı.. Kılıçdaroğlu Pervari'de saldırıya uğrayan taburu ziyaret etti ardından da sınır karakollarında incelemelerde bulundu.

 Asker ne demişti?
“Orası düzenli bir cephe, mevzi değil. Türkiye-Irak sınırının tam üzerinde sıfır hattıdır. Mevzinin güneyi Irak’ın kuzeyi. Her zaman birkaç terörist veya keskin nişancı civarda olabilir. Mevzilerdeyken Türkiye Başbakanı ve komutanlarını tehdide açık bir şekilde ayakta tutmak doğru bir hareket tarzı olmazdı. Kısacası bu askeri bir gereklilik. ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır bölgesini ziyareti sırasında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile sıfır noktasındaki karakolun askerleriyle birlikte öğle yemeği yedi.

PERVARİ'DE SALDIRIYA UĞRAYAN TABURA ZİYARET

CHP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, bir üstteğmen ile uzman çavuşun şehit olduğu, bir astsubay ile askerin yaralandığı Siirt'in Pervari ilçesi Doğan köyü yakınlarında konuşlu komando taburunu ziyaret ettikten sonra sınır bölgesine ziyaretini sürdürdüğü bildirildi.

ASKERLERE MORAL VERDİ

Kılıçdaroğlu'nun, şehitlerin silah arkadaşlarına başsağlığı dilediği,birlikteki subay, astsubay, uzman çavuş ve askerlerin terör örgütüne karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkat çektiği, bu mücadelede gösterdikleri kararlılığı övdüğü bildirildi.

SIFIR NOKTASINDA KARAKOLLARDA İNCELEME YAPTI

Kılıçdaroğlu'nun, Genel Sekreter Önder Sav ile öğle yemeğini sıfır noktasındaki karakolun askerleriyle birlikte yediği belirtildi.

Yemeğe Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve Jandarma Asayiş Bölge Komutanının da katıldığı, Kılıçdaroğlu'nun yemekten sonra sınırın sıfır noktasında incelemelerde bulunduğu ve bilgi aldığı kaydedildi.