BIST 10.319
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.453,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

5 çocukla yürek burkan yaşam mücadelesi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 5 çocuklu Güner ailesi yoksulluk ve sefalet içinde yaşam mücadelesi veriyor.

Abone ol

Derme-çatma, harabe bir evde yaşayarak çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan Fatma Güner'in yaşam hikayesi yürek burkuyor.

Viranşehir'in Hürriyet Mahallesi'ndeki harabe bir evde 5 çocuğuyla yaşayan Fatma Güner'in yaşam hikayesi içler acısı bir durumu göz önüne serdi. Uğruna ailesinden vazgeçtiği eşini 2 yıl önce beyin kanamasından kaybeden Fatma Güner, 5 çocuğuyla harabe bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Komşularının ve ilçede yardım faaliyeti yürüten Viranşehir Derneği'nin yardımlarıyla ayakta durmaya çalışan Güner ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Küçük yaşta Adana'nın köyünden ailesinin rızası olmadan Viranşehir'deki sevdiğine kaçan Fatma Güner'in o günden beri yüzü gülmüyor. Eşine severek kaçtığını söyleyen Fatma Güner, 2 yıl önce eşini beyin kanamasından kaybettiğini söyledi. Eşinin ölümünden sonra bakacak kimsesi kalmayan Güner, küçük çocuklarıyla derme çatma bir evde yaşamaya mahkum kaldığını söyledi.

ÇOĞU ZAMAN EKMEK BULAMAYAN AİLENİN 5 ÇOCUĞUNDAN ANCAK 2'Sİ OKULA GİDEBİLİYOR

Çocuklarının ancak 2'sini okula gönderebildiğini belirten anne Güner, diğer 3 çocuğunu okula gönderemediğini ve çocuklarının eğitimden uzak kalmasına gönlünün razı olmadığına söyledi. Yokluk ve sefalet içinde yaşam sürdüren anne, çoğu zaman çocuklarına yedirmek için ekmek bulamadığını ifade etti.

YOKSULLUK VE GEÇİMSİZLİK ANNEYİ İNTİHARA TEŞEBBÜS ETMEYE SÜRÜKLEDİ

Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle 5 çocuğunu geride bırakarak intihara teşebbüs ettiğini söyleyen anne, yardımına komşularının yetiştiğini söyledi. Yaşanan tüm bu olayların ardından duygularını ifade eden anne Güner, "Artık dayanacak gücüm kalmadı. İlçe kaymakamımızdan ve hayırseverlerden yardım istiyorum" dedi.

Hala hastanede yatan anne Güner, kayınbabasının bahçesinde bulunan derme-çatma evde daima huzursuz edildiğini ve buradan uzanacak bir yardım eli sayesinde çıkmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.