BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.450,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çaresiz baba perişanlığını anlattı

Elbistan ilçesinde 2 ay önce karısı tarafından terk edilen işsiz baba, bakmakta zorlandığı 6 çocuğunu Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermek istiyor.

Abone ol

İlçeye bağlı Esentepe Mahallesi'nde oturan Cuma Ateş, Ayşe Ateş ile 10 yıl önce görücü usulüyle evlendi.

Bu evliliklerinden Güllü (11), Uğur (8), Şahin (7), Adem (6), Duran (4) ve Emrah (2) olmak üzere 6 çocuğu olan Ateş'i karısı 2 ay önce başka biriyle kaçarak terk etti. İşsiz olan Ateş, sakat annesi ile çocuklara bakmakta güçlük çekince, çareyi çocuklarını Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermekte aradı.

Kuruma yazdığı dilekçe ile çocuklarının kendisinden alınması için talepte bulunan baba Ateş, çaresi kalmadığı için bu yola başvurduğunu söyledi.

Evde çocuklarının günlük yiyecek ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını belirten Ateş, "Çaresizim, şu an bir işim yok, evde çocukların yiyebileceği bir şeyde yok. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Artık çocuklara bakamıyorum. Onların ihtiyacını karşılayamıyorum.

Bu durum bir baba için içinden çıkılmaz bir hal. Bir baba için en zor kararı istemeyerekte olsa vermek zorunda kaldım. Elbistan Kaymakamlığı'na bir dilekçe yazdım. Çocuklarımın daha iyi ve güzel bir şekilde bakımının sağlanması için Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleştirilmesini istedim.

Fakat henüz bir yanıt alamadım. İnanın çok zor durumdayız. Annemin yaşlı maaşı ve belediyeden aldığımız gıda yardımıyla sadece birkaç gün idare edebiliyoruz. İnsanlar diyebilir bu kadar çocuk neden yaptınız diye. Çocuklarımın annesinin beni terk edip gideceğini nereden bilebilirdim ki" dedi.

7 yaşındaki oğlu Şahin'in böbreklerinden ameliyat olduğunu dile getiren Ateş, "Oğlumu 4 yıl önce böbreğinde tümör olduğu için ameliyat ettirdik. Onun yılın belirli dönemlerinde kontrolü için hastaneye gitmemiz gerekiyor. Fakat maddi anlamda tükenmiş durumdayım. Bir baba çocuğundan kopmak ister mi?

Çocuklarımın yaşı 2 ila 11 arasında değişiyor. Onlarla ilgilenmeye gücüm yok. Bu nedenle çocuklarımı Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermek istiyorum" diye konuştu.

5 erkek kardeşin ablası olan 11 yaşındaki Güllü ise, çocuk esirgeme kurumuna gitmek istemediğini gözü yaşlı bir şekilde anlattı. Kardeşlerinden ayrılmak istemediğini söyleyen küçük Güllü, "Ne olur bizi ayırmayın" diyerek yardım istedi.