BIST 10.209
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.398,71
HABER /  DÜNYA

Tamil Kaplanları üs değiştirdi iddiası

Sri Lanka'da devlet güçlerine yenilen ayrılıkçı örgütün kendilerine yeni üs olarak Kanada!'yı seçtiği ileri sürüldü...

Abone ol

Sri Lanka'da, devlet güçlerine yenilen ayrılıkçı Tamil Kaplanları'nın, toparlanmak için yeni üs olarak Kanada'yı seçtiği ileri sürüldü.

Merkezi Singapur'da bulunan Uluslararası Terör ve Şiddet Araştırmaları Merkezi'nden Prof. Dr. Rohan Gunaratna, Kanada makamlarına gönderdiği mektupta, Tamil Kaplanları'na karşı dikkatli olunmasını istedi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi'nin 17 Ekim'de Vancouver açıklarında Pasifik Okyanusu'nda bir yük gemisinden kurtardığı 76 kişinin Tamil Kaplanları üyesi teröristler olduğunu hatırlatan Gunaratna, ''Bu kişilerin arasında, Tamil Kaplanları'nın yeni lideri Ravi Shankar Kanagaraja da var'' dedi.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney ise kendilerine iletilen bilgileri kulak arkası edemeyeceklerini, ancak siyasal sığınma isteğinde bulunan 76 kişinin geçmişlerine ilişkin bilgi edinmelerinin güç olduğunu bildirdi. Kenney, 76 kişiyle ilgili herşeye karşın titiz bir mahkeme sürecinden sonra karar verileceğini kaydetti.

Tamil Kaplanları, Kanada'nın terör örgütleri listesinde yer alıyor. Tamil Kaplanları, 1983'den bu yana ülkenin kuzey ve doğusunda bağımsız bir devlet kurmak için Sri Lanka güvenlik güçleriyle çatışıyor. Çatışmalarda, 70 binin üzerinde insanın öldüğü belirtiliyor.