BIST 10.257
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,76
HABER /  SAĞLIK

Domuz gribi aşılı GDOlar geliyor!

Domuz gribi aşısı tartışılırken gündemimize bir de GDO'lu ürünler girdi. Şimdi okuyacağınız haber kafanızı daha da karıştıracak.

Abone ol

Zaten kafalar karışık... 'Aşı vurulsak mı vurulmasak mı?' diye kara kara düşünürken bir de GDO'lu ürünler girdi gündemimize...

Mutfağımıza soktuğumuz, çocuklarımıza yedirdiğimiz sebze meyveler GDO'lu mu diye düşünürken öyle bir haber geldi ki 'pes' dedirten türden.. Bu bilime bazen akıl sır erdirmek mümkün olmuyor... Buyrun işte o haber...

İlaç ve gıda şirketleri yiyeceklere domuz gribi aşısı enjekte etmek için güçlerini birleştirdiler. Yeni ürünün sloganı ise şimdiden hazır; ‘Aşıya ya da doktora gitmeye gerek yok, ilacınız bakkal kadar yakınınızda!’

Iowa Üniversitesi araştırmacıları domuz giribi virüsündeki genlerle mısırdaki genleri biraraya getirmek için kolları sıvadı.
Proje insanların sadece mısır gevreği yiyerek aşılanmasını amaçlıyor.

Bilim ekibinden Hank Harris’e göre domuz girbine neden olan H1N1 virüsünün genlerinin mısır genlerine başarılı bir şekilde aktarabilmesi ile bu mümkün. Artık insanlar aşı olmak yerine mısır gevreğiyle tedavi olabilcek. Planlanan aşı işevli mısır gevreklerinin 5 ila 7 sene içersinde piyasada olması.

NTV'nin haberine göre ağız yoluyla alındığında mısır gevreğinin işe yarayıp yaramayacağı soru işareti olsa da yeni ürünün güvenli ve istikrarlı olması en önemli avantajı olarak görülüyor. Yeni ürünün güvenilir olacağı düşünülüyor çünkü mısır uzun süre bozulmadan saklanabiliyor.

GRİP SALGININA MISIRLA ÇARE OLMAYI AMAÇLIYORLAR

Bir grip salgınıı görüldüğünde mısırın hızlı bir şekilde ulaştırılabilecek olması ve sırada aşıya göre daha kısa ve ucuz olması yeni ürünün diğer avantajları.

Araştırma şimdiden GDO karşıtları ve yiyecek üreticileriğ arasında yeni savaşın başlayacağının sinyallerini veriyor.