BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.431,95
HABER /  GÜNCEL

Taksime 500 bin kişi çıkacak

TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK'in oluşturduğu heyet, "1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" dedi.

Abone ol

TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK genel sekreterleri ile 3 konfederasyonun oluşturduğu ''1 Mayıs Tertip Komitesi''nce yapılan açıklamada, ''Biz 500 bin emekçi olarak ellerimizde karanfillerimizle, özgürlük türkümüzü hep birlikte söylemek üzere 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız'' denildi.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir ile 3 konfederasyonun oluşturduğu ''1 Mayıs Tertip Komitesi'' toplandı.

1 MAYIS EMEĞİN BAYRAMI

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, ''1 Mayıs'ın Emeğin Bayramı'' olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

''Ne yazık ki ülkemiz, dünyada 1 Mayıs'ın emeğin bayramı olarak kutlanmadığı ender ülkelerden biridir. Türkiye, 30 yıldır bütün gösterilere, maç sonrası kutlama ve fener alaylarına, her çeşit resmi tören ve özel sektör kampanyalarına, yılbaşı şölenlerine açık olan Taksim Meydanı'nın sadece işçilere ve emeğe yasak olması ayıbından artık kurtulmalıdır.

1 MAYIS YASALLAŞMALI

Bu utanca son verilmeli, 1 Mayıs Emeğin Bayramı olarak yasalaşmalı ve tatil ilan edilmeli, İstanbul'un en önemli meydanı bütün dünyada yapıldığı gibi emeğin bayramına açılmalı, kutlamalara izin verilmelidir.''

''Özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye için'' 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması talebinin ısrarlı savunucuları olunacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

500 BİN EMEKÇİ 1 MAYIS'TA TAKSİMDE

''Bir kez daha ilan ediyoruz ki; biz 500 bin emekçi olarak ellerimizde karanfillerimizle, özgürlük türkümüzü hep birlikte söylemek üzere 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız. Taksim'de yerlerde kağıtlar, afişler ve pankartlar değil sadece karanfillerimizi bırakarak dağılacağız. Haydi Türkiye, ellerde 500 bin karanfille 1 Mayıs'ta Taksim'e...''