BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,90
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

Bushtan Özala fare zehiri

Baba Bush Özal'a fare zehiri göndermiş. Üstelik de özel uçakla... Fare zehirleri bakın nerede kullanılmış?

Abone ol

Turgut Özal ile Baba Bush'un yakınlığı her zaman dillendirilmiştir. Bu yakınlığın boyutlarını anlatan bir olayı armatör Kahraman Sadıkoğlu Habertürk'te Yavuz Semirci'nin sunduğu Bilgi Odası programında anlattı. Sadıkoğlu, Özal'ın Baba Bush'tan fare zehiri istediğini söyledi...

ATATÜRK'ÜN YATINA FARE DADANMIŞTI

Atatürk'ün yatı Savarona'yı kiraladıktan sonra önemli bir yatırım yaparak ona yeniden hayat veren armatör Kahraman Sadıkoğlu, yatın uzun süre atıl kalması nedeniyle içinde çok sayıda fare yaşadığını ve bunları öldürmenin tek yolunun da sadece Amerika'da bulunan fare zehirinden geçtiğini anlattı.

ÖZAL BUSH'LA KONUŞUYORDU

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile yakın bir ilişkisi olan Kahraman Sadıkoğlu, 1. Körfez Savaşı'nın başlamasından bir süre önceye denk gelen bir zamanda Özal'ı arayarak Gökova'daki evine gittiğini belirtti ve yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Ben gittiğimde evinde video konferans yöntemiyle Baba Bush ile görüşüyordu. Yaklaşık 1,5 saat beni içeriye almadılar. Körfez Savaşı'yla ilgili fikirlerini paylaşıyorlardı. Daha sonra ben içeriye girdim ve dedim ki, "Keşke az önce girseydim de Bush'tan fare zehiri isteseydim".

BUSH'TAN ZEHİR İSTEDİ

Özal, bana baktı ve güldü. 3 dakika sonra da Bush'u arayarak, "İstanbul'a gelince seni bir yatla gezdireceğim, o yat Atatürk'ün yatı. Bir deli var yanımda. O soyundu bu işe. Ama kimyevi bir maddeye ihtiyacı var, Amerika'da bu firma bunu yapıyor. Sen onunla görüşür gönderir misin?" dedi. 2 gün sonra bizi Amerika'dan bir firma aradı, "Şimdi talimat geldi. Uçağa koyuyoruz, özel uçağa... Dört kişiyle de bunu size yolluyoruz" dediler. Biz parasını ödedik. Geldiler. Savarona'yı plastikle kapattık ve içine enjekte ettik. 3,5 ay sonra da açtık, bütün fareler içinde ölmüştü. 4,5 ton fare ölüsü topladık."

Kaynak: Televizyon Gazetesi