BIST 9.973
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,70
HABER /  GÜNCEL

Sanko Holdingden yeni açılım

Sanko Holding tesktilde yeni bir açılıma gidiyor. 2008 planlarında yapılacak değişiklikleri Adil Sani Konukoğlu anlattı.

Abone ol Sanko Holding tekstilde yeni ve farklı ürünlerle rakiplerini geçmeyi planlıyor.. Kapasiteyi küçültüp AR-GE çalışmalarına ağırlık verecekler

Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu, tekstil sektörünün dibe vurduğunu belirterek, ''Biz tekstilde 2008'i daha çok küçülerek atlatmak istiyoruz'' dedi.


Konukoğlu, gazetecilere yaptığı konuşmada, tekstil sektöründe Eylül 2000'de başlayan ve şu ana kadar devam eden bir duraklama dönemi yaşandığını, 2007 yılının tekstilin en kötü dönemi olduğunu ve sektörün dibe vurduğunu belirtti.

Konukoğlu, şunları söyledi:

''Dibe vuracağı kadar vurdu zaten. Daha ne olacak ki? Önümüzdeki süreçte tekstilin bitme şansı yok. Mutlaka bir yükselişe geçecek. Tekstili elimizin tersiyle itip, öldü bitti deme şansımız yok. Çünkü, tekstil her zaman ufku açık bir sektör. Ama önemli olan yenilikçi olmak, ürün geliştirmek. Türkiye'de bundan önce tekstil firmalarının hiçbiri AR-GE'ye para harcamazken şimdi hepimiz çatır çatır AR-GE'ye para harcıyoruz. Yeni ürünler ortaya çıkartıyoruz, rakiplerimizi ekarte ediyoruz.''

Adil Sani Konukoğlu, bir soru üzerine, tekstil sektöründe yabancı ortaklık kurmanın zor olduğunu ifade ederek, ''Dünyanın hiçbir yerinde tekstilde bir firmayla ortaklık olunmaz, ya o firmayı alırsın ya satarsın'' dedi.

''NESTLE SU'DA ORTAKLIĞIMIZ DEVAM EDİYOR''

Sanko Holding'in 2008 yılında tekstil sektöründe yatırımının olmadığını belirten Konukoğlu, ''Biz 2008'i daha çok, küçülerek, ürün çeşitliliğimizi artırarak bu dönemi atlatmak istiyoruz'' dedi.

Tekstilde eski ve otomasyon olmayan bölümlerinin büyük kısmını kapattıklarını kaydeden Konukoğlu, tekstilde istihdamda azalma olmasına karşın enerji, çimento gibi yeni sektörlerde yatırım yaptıkları için holdingin toplam çalışan sayılarının arttığına işaret etti.

''Tekstilde 2 yıldır azalan istihdam sayımız 1000- 1,200 civarında'' diyen Konukoğlu, yeni teknolojik yatırımlar yaptıkları için üretim kapasitesinin düşmediğini ifade etti.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Konukoğlu, bir soru üzerine, Nestle Su ile ortaklıklarının devam ettiğini bildirdi