BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  GÜNCEL

Taksim’de anma

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kadıköy’de kutlayacak olan Türk-İş üyeleri az sayıda bir katılımla Kazancı Yokuşu’nda anma töreni düzenled...

Abone ol

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kadıköy’de kutlayacak olan Türk-İş üyeleri az sayıda bir katılımla Kazancı Yokuşu’nda anma töreni düzenledi. Kanlı 1 Mayıs’ta ölenler için Kazancı Yokuşu’na çelenk bırakan grup, daha sonra Taksim’den ayrıldı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim’e izin vermezken, Türk-İş üyeleri az sayıda bir katılımla Taksim’e gelerek, Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı. Türk-İş 1. Bölge temsilciliği önünden yürüyerek Kazancı Yokuşu’na gelen grup, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Türk- İş Başkanı Ergün Atalay, “37 yıl evvel ölen 34 kardeşimizin failini hala bilmiyoruz. Neden yapıldı, niçin yapıldı bilmiyoruz. Biz bir an evvel 37 sene önce rahmetli olan kardeşlerimizin faillerinin bulunmasını, kamuoyu önüne çıkarılmasını istiyoruz, nedenlerini öğrenmek istiyoruz. Hiç kimsenin burnu kanamadan işçiler, bizler bugünü bayram olarak kutlamak istiyoruz” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grup, Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı. Grup daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı’na yürüyerek “1 Mayıs” yazılı çelengi bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Türk-İş üyeleri Taksim’deki anma programının ardından Kadıköy’deki kutlamalara gitmek üzere ayrıldı. Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanacak olan grup Kadıköy’e yürüyerek kutlamalara katılacak.
(İHA)