BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.438,86
HABER /  GÜNCEL

MGK'dan çok sert açıklama!

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sonrası yapılan açıklamada ülkeyi tehdit eden yapılanmaya izin verilmeyeceği belirtildi.

Abone ol
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi. Bildiride 'Ülkeyi tehdit eden yapılanmaya izin verilmeyecek' denildi.
 
İki ayda bir toplanan MGK'nın Nisan ayı olağan toplantısı, bugün Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Saat 20.00 sıralarında sona eren toplantı, 5.5 saat sürdü. Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yurt dışında bulunduğu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise vefat eden kayınpederi Mehmet Özkarahan'ın cenazesi nedeniyle katılamadı.

Toplantıda; Suriye'deki gelişmeler, Irak Şam İslam Devleti örgütünün Süleyman Şah Türbesine yönelik tehditi, Ukrayna ve Mısır'daki gelişmeler ele alındı. Erdoğan'ın; "kendisinin yanı sıra Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın dinlendiği" ile "ABD'de yaşayan Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili hukuki sürecin başlatıldığı" yönündeki açıklamalarının ardından MGK toplantısı, daha kritik bir boyut kazandı.

MGK BİLDİRİSİNDE NE VAR? 

Toplantı sonrası yayınlanan bildiride şunlar ifade edildi:

"Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüştür. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve bunlara yönelik alınan tedbirler değerlendirilmiştir. Toplantıda, bölgesel ve küresel güvenlik ortamındaki gelişmelere uygun olarak ülkemizin ihtiyacı olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızca başlatılan savunma reformu çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir" denildi.
 
MISIR'DA İDAM KARARLARI
 
MGK bildirisinde, "Mısır'da son zamanlarda yaşanan olaylar gözden geçirilerek özellikle kitlesel idam kararları hakkında duyulan kaygı ifade edilmiş ve bu kararların dost ve kardeş Mısır halkının geleceği bakımından düzeltileceği yönündeki beklenti dile getirilmiştir" denildi.