BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Taksim eylemi savaş lobilerinin işi

Canlı bombanın kimliği kafaları karıştırdı. Eylemi PKK üstlenmezken en ilginç açıklama yine dağdan gelen bir isim yaptı.

Abone ol

Habur'dan 1999 yılında Türkiye'ye gelen ilk grupta yer alan Yüksel Genç, Taksim'deki bombalı saldırıyı değerlendirdi. Canlı bombayı tanımadığını söyleyen Genç, eylemi PKK'nın gerçekleştirdiği yönündeki iddiaların yersiz olduğunu iddia etti. Genç'e göre eylemi PKK değil "savaş lobileri" organize etti!

Abdullah Öcalan’ın yakalandığı 1999’da Habur’dan Türkiye’ye giriş yapan grupta yer alan Yüksel Genç, NTV Canlı Haber’de Taksim'deki "canlı bomba" eylemini değerlendirdi.

Genç, kendilerinin Türkiye’ye 11 yıl önce geldiğini ve bu bakımdan 'genç' olarak tanımladığı Vedat Acar’ı tanımasının mümkün olmadığını söyledi.

"PKK YAPSAYDI ÜSTLENİRDİ"

Taksim saldırısının, PKK tarafından üstlenilmediğini ve bundan önce de zaten kendisinin böyle düşündüğünü söyleyen Genç, gerekçe olarak iki noktaya temas etti:

"Birincisi, PKK yaptığı eylemleri üstlenen bir örgüt. Kısa süre önce Diyarbakır’daki dershanenin önündeki patlama, Batman’da patlayan mayın ve başka şeyler buna örnek. Tepkilere rağmen üstlendildiği ortada. İkincisi ise, dünyada hiçbir örgüt ateşkesi 8 ay uzattıktan sonra bu süreci sabote etmek istemez.

O ZAMAN PKK'YA RAĞMEN Mİ?

Bir gerçek var ki, Kürt sorununun yarattığı çatışmalı ortam savaş lobisinin ilgisini çekti.

Şu an, diyalog sürecinin müzakereye evirlmesi aşamasındayız. Dünya deneyimlerine de baktığımızda, örneğin Güney Afrika’da, en kanlı dönemin müzakere süreçlerinde yaşandığını görüyoruz. Ben, olayın savaş lobisinin provokasyonu sonucu olduğunu düşünüyorum.

Türkiye’nin de, bu gerçekle ilişkilerini ciddi anlamda gözden geçirmesi, dikkatli olması ve buna göre bir tutum takınması gerektiğine inanıyorum.

Başka bir örnek; Geçitli köyündeki patlama da 1 aylık ateşkes sürecinin bitimine yakın olmuştu. Taksim’in de böyle bir özelliği var. Ben ciddi bir savaş lobisi gerçeğiyle karşı karşıya olunduğu düşüncesindeyim."