BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Dinçer Siyaset Akademisi'nde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Konya'da Siyaset Akademisi'nin ilk ders gününde konuştu.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Topluma egemen olmaya, üzerinde baskı kurarak onu değiştirmeye değil, bütün gücümüzle halkın sorunlarını çözecek, ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet etmeye çalıştık'' dedi.

Dinçer, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi eğitim programının Konya ayağının yapıldığı Alaaddin Keykubat Konferans Salonu'nda, 2010 güz döneminin ilk dersine katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Dinçer, AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı çalışmada aslında hünerleri sergilediğini, bu hizmetlerin arkasında bir felsefe, hikmet, değerler silsilesi ve ahlaki boyutun yattığını, AK Parti'nin hizmetlerinin çok sevilip benimsenmesinin nedenin de bu olduğunu belirtti.

Dinçer, ''Biz aslında bir tablo tasarlıyor ve yapıyoruz, bu tabloda icazet merci de sizsiniz, bu icazeti sadece sizden talep ediyoruz'' dedi.

Dış politikada komşularının tamamını düşman gören bir anlayıştan ''komşularla sıfır sorun'' politikasına geçtiklerini, gayri safi milli hasılayı görülmemiş oranda artırdıklarını, sağlıkta, ulaşımda, sosyal güvenlikte ve kamu yönetiminde reform yaptıklarını anlatan Dinçer, ''Türkiye'nin tüm dünyada nasıl itibarının arttığını görmek istiyorsanız yurt dışına çıktığınızda insanlarla sohbet edin'' dedi.

Dinçer, Genel Sağlık Sistemi'ni başarıyla kurduklarını, bunun da çok önemli bir reform olduğunu vurgulayarak, ''Dünyada sağlık sigortası en geniş ülke biziz, estetik ameliyat hariç hemen her şeyi devlet ödüyor. Aynı zamanda sağlık hizmetlerinde kolay erişimi gerçekleştirdik. Sağlık hizmetlerine en kolay erişilen ülke de biziz. İddia ediyorum kolay erişimde de çok iyi durumdayız. 72 milyona sağlık hizmeti veriyoruz, kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanma sıklığı da önemli oranda arttı'' diye konuştu.

''Toplumun efendisi ona hizmet edendir'' anlayışı çerçevesinde çalıştıklarını ifade eden Bakan Dinçer, ''Topluma egemen olmaya, üzerinde baskı kurarak onu değiştirmeye değil, bütün gücümüzle halkın sorunlarını çözecek, ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet etmeye çalıştık. Bunun modern dilde tercümesi halk odaklı yönetimdir. Bu tam da bizim Cumhuriyet anlayışımızı vurgulayan noktalardan biridir'' diye konuştu.

Siyaseti kişisel menfaat sağlamak için değil, bu ülkenin değerlerini yüceltmek, ülkenin uluslararası alanda rekabet gücünü artırmak için yaptıklarını vurgulayan Dinçer, şöyle devam etti:

''Örneğin bugün Konya'da yüzlerce insan gördüm, onlarla karşılaşıp selamlaştım. Referandum döneminde İstanbul'da milyonlarca insanın elini sıktım, kimse bana bugüne kadar kötü bir şey söylemedi. 7-8 yıl boyunca iktidarda olacaksınız, halkın arasına muhalefetten daha rahatça çıkacaksınız, insanların sorunlarını dinleyeceksiniz, kimse size laf etmeyecek. Biz bunu çok önemli görüyoruz. Kendiniz belli bir mevkiye gelmek için siyaset yapıyorsanız bizim aramızdan çıkın lütfen. Eğer birtakım menfaatler sağlamak, ihale almak, maddi gelirler elde etmek istiyorsanız bizim aramızdan çıkın lütfen. Tabii ki çok geniş bir topluluk, bunların içinde yanlış yapan çıkabilir, biz bunları gördüğümüz zaman ayıklıyoruz. Şunu bilin ki, başka menfaatler için aramızda olacaksanız bir süre sonra zaten fark edilirsiniz. Önemli olan yolsuzluk, yanlışlık yapan birileri çıktığı zaman ona karşı politika üretebilmektir.''