BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.467,55
HABER /  DÜNYA

Sırbistan Mladiç için harekete geçti

Ratko Mladiç'in yakalanmasına yönelik bugün Sırbistan polisince başlatılan operasyonlarda 1 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Lahey'deki uluslararası savaş suçları mahkemesince soykırım ve insanlığa karşı suç işlemekten aranan Ratko Mladiç'in yakalanmasına yönelik bugün Sırbistan polisince başlatılan operasyonlarda 1 kişi gözaltına alındı.

Sırbistan Devlet Mahkemesi'nin savaş suçlarıyla ilgilenen bölümünün kararıyla bugün Mladiç'e yönelik başlatılan operasyonlarda, başkent Belgrad ve Arancelovac'ta üç ayrı adreste eş zamanlı arama yapıldı. Aramalarda Belgrad ve Aranceovac'taki tatil köyünde lokanta işleten Goran Radivoyeviç gözaltına alındı. Polis ekipleri, Radivoyeviç'in Belgrad'daki evinde de arama yaptı.

Sırbistan İçişleri Bakanı İvica Daçiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün düzenlenen operasyonların geçen hafta Sırbistan hükümetince Ratko Mladiç'in yakalanmasını sağlayacak bilgiler için verilecek 10 milyon avro ödülle ilgisinin olmadığını söyledi.

Mladiç'in bulunma ihtimali olan her yere operasyon düzenlediklerini belirten Daçiç, ''Bu operasyonlar savaş suçluların yakalanmasına yönelik yaptığımız gayretlerin göstergesidir. 14 yıl süren Mladiç'in aranması şimdiye kadar yardımcılarının bir kısmının yakalanmasıyla sonuçlanmıştı'' dedi.


-''OPERASYONLARIMIZ LAHEY'LE İŞBİRLİĞİMİZİN GÖSTERGESİDİR''-


Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç de bugün Slovenya Başbakanı Borut Pahor'la Belgrad'daki görüşmesinin ardından Mladiç'e yönelik operasyonlarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mladiç'i yakalamaya yönelik bugün operasyonlar düzenlendiğini anımsatan Cvetkoviç, ''Bugün savaş suçlusu Mladiç'i yakalamaya veya saklandığı yerler hakkında bilgi toplamaya yönelik düzenlenen operasyonlar Lahey'le olan işbirliğinin göstergesidir. Mladiç'in yakalanması için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz'' dedi.

Sırbistan hükümeti geçen hafta, 15 yıldır firarda olan Ratko Mladiç'in yakalanmasını sağlayacak bilgiler için 10 milyon avro ödeneceğini açıklamıştı.

Ratko Mladiç, Bosna savaşı (1992-1995) sırasında Srebrenitsa'da 8 bin Boşnak erkeğin katledilmesi ve benzer olaylar nedeniyle ''soykırım ve insanlığa karşı suç işlemek'' suçundan 15 yıldır aranıyor.