BIST 10.322
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.453,79
HABER /  GÜNCEL

Taksim Dayanışma tepe taklak!

Taksim Dayanışma platformunun kararı sosyal medyada böyle yankılandı. Gezi'ye destek veren gazetecilerden dahi tepki var.

Abone ol

İNTERNETHABER - Taksim Dayanışması'nın yaptığı "direniş" açıklaması son dönemde oluşan havayı silip süperecek türden oldu.

Dayanışma'nın yaptığı açıklama sosyal medyada günün konusu oldu. Gezi eylemine destek verenler dahi sert açıklamaya anlam veremedi.

Genel kanı Taksim Dayanışma'nın yaptığı bu açıklama ile büyük stratejik hata yaptığı yönünde. Son dönemde kamuoyundan hayli destek gören Taksim Dayanışma'nın imajı bu kararla tepe taklak oldu.

EN ÇOK DİLİPAK SEVİNDİ

Taksim Dayanışma'nın yaptığı "direneceğiz" açıklaması en çok Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak'ı sevindirdi. Zira Dilipak'a göre bu açıklama ile Gezi eylemcilerinin maskesi düştü. Dilipak "Bu rüzgar AK Parti'ye yarar. Bundan sonrası kolay" diye twit attı.

İşte yapılan yorumlar;

Ahu Ozyurt : Taksim Dayanışma taktik olarak iyi goturdugu bir muzakere surecinde stratejik buyuk bir hataya dusmek uzere. Kamuoyu destegi kayıyor.

Abdurrahman Dilipak Bu açıklamadan sonra Gezi artık bir çevre hareketi değildir.
Taraflar ve niyetleri belli oldu. Sonuçta Türkiye kazanacak, bu rüzgarlar AK partiye yarar. Bir kez olay deşifre oldu.. Bundan sonrası kolay.


Balçiçek İlter : 
Devam Anlamıyorum:( şu noktadaki kazanımlardan sonra inatlaşmak tehlikeli! Ama demek ki ikna olmamışlar O sivil iradeye de saygım var Çözüm? Pes etmek yok. Her zaman bir çaresi vardır değil mi? Yeni diyaloglar, iletişim yolları sağlanmalı Gezi ikna olmadım diyorsa kesip atmamalı.

Candaş Tolga Işık: Platformun kararı yanlış. Ancak sorun Gezi'ye sert bir polisiye müdahale ile çözülmeye çalışılırsa bu çok daha büyük bir yanlış olur.

Nihal Bengisu Karaca : Meğer mevzuu yeşile daralma değil devrime yeşerme imiş, altı çizilmiş oldu. 'Madem ki dünyada yankılandık direnişe devam' demenin, biz bu renkli devrimi ülkeye ite kaka sokucaz, ülkeniz de umrumuzda değil demekten farksız

ÜNSAL ÜNLÜ : Taksim Dayanışma'nın devam kararını beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz.Ama 'CNN/BBC sevdi diye sürdürüyorlar' demek en azından ayıptır!

İbrahim Öztürk  : Taksimdekiler direnişi bitirdi. İşgale gecti. Bu hareketleriyle başbakanı haklı yaptılar. Oradan derdest edilecekler. Derhal ayrılmadılar.

Fuat Uğur : Gezi Parkı eylemcilerinin aldıkları "devam" kararıyla Ak Parti'nin bugün Ankara'da, yarın İstanbul'daki mitingine destekleri takdire şayan

EROLKOSE : BENCE EYLEM AMACINA FAZLASIYLA ULAŞMIŞTIR ZIRVEDE BIRAKMAK LAZIM , KAZANIMLAR MAKULDUR, MUHIMI SUSAN KITLE KENETLENMISTIR SANDIKTA BULUŞACAKTR


TAKSİM DAYANIŞMA'DAN GEZİ KARARI : DİRENİŞE DEVAM

Taksim Dayanışma Platformu'nun olumlu havayı dağıtan açıklaması. Platform öyle bir açıklama yaptı ki...

0.20130615120257.jpg