BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,22
ALTIN 2.455,59
HABER /  GÜNCEL

Taksim 2010a rengarenk girecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, yaklaşan yılbaşı nedeniyle istiklal caddesi'nin aydınlatılması projesinin açılışını gerçekleştirdi

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, yılbaşı nedeniyle rengarenk ışıklarla donatılan İstiklal Caddesi'nin aydınlatılması projesininin açılışını gerçekleştirdi.

Yeni yıl kutlamaları için ışıklarla süslenen Taksim, düzenlenen törenle rengarenk oldu. Törene Devlet Bakanı ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Topbaş ve Devlet Bakanı Yazıcı'nın start vermesiyle ışık şelalesi ve 'yeni yılınız kutlu olsun' yazısı Taksim'i süsledi.

Törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, "İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması çerçevesinde bu çalışmalar yapıldı. İstanbul, bütün zamanların başkenti olacak bir şehirdir. Sadece 2010 ile sınırlamamak gerekir. Herkesin mutlu ve zenginliklerle dolu bir yıl geçirmelerini diliyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "2010 Avrupa Kültür Başkenti olma yolunda anıtlar, surlar, tarihi eserler ve şehir meydanları aydınlatma çalışmaları vardı. Bu çerçevede İstiklal Caddesi de baştan sona aydınlatıldı. 2010 İstanbullulara hayırlı olsun. Yeni yıl barış, huzur ve güzellik getirsin" diye konuştu.

Eğlence sınırının aşılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, "Yeni yıl gelirken belediye olarak tedbirlerimizi aldık. Emniyetimiz de tüm tedbirleri alacaktır. Vatandaşlarımızın eğlenirken biraz daha dikkatli olmaları lazım. Bizim eğlencemiz, başkasının üzülmesine neden olmasın. Alkollü araç kullanmayalım. Hem kendimizin hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye atmayalım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yazıcı ve Başkan Topbaş, Taksim Meydanı'nda ışıklandırma sistemlerinin toplu açılışını birlikte gerçekleştirdi. Açılışla birlikte Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi aydınlandı. Açılışın hemen ardından Bakan Yazıcı, Başkan Topbaş ve beraberindeki heyet, İBB Bando Takımı eşliğinde İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

Yılbaşı nedeniyle, caddede bin 600 metrelik alan 41 bin metre led şerit ampul, 175 bin mini ampul, yıldız ve kar tanelerinden oluşan 320 motifle ışıklandırıldı.