BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,19
ALTIN 2.449,21
HABER /  GÜNCEL

Yüzlerce işçiyle dalga geçen patron

Aylardır maaşlarını alamamalarına rağmen belki düzelir diye gittikleri fabrikanın kapısındaki not herkesi şaşırttı!

Abone ol

Haftanın ilk gününde İstanbul Halkalı'da yüzlerce işçi, bugün işbaşı yapmak için geldikleri tekstil fabrikasının yerinde yeller estiğini görünce büyük şoke oldu. Zor durumda olduğunu iddia eden fabrika sahibi, aylardır işçilerin maaşlarını da ödemiyordu. Üstelik işçileri kapıda şaka gibi bir not bekliyordu.

Yüzlerce işçi, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gece gündüz hizmet verdikleri fabrikanın kapısına geldiklerinde işte bu ilginç notla karşılaştı.

Fabrika sahibi, hafta sonunda apar topar iş makinelerini taşımıştı. Ancak traji komik bir şekilde fabrikanın taşındığı yeri kimse bilmiyordu. Bekçi de dahil.

300 kişinin çalıştığı tekstil fabrikası, 4 yıldır aynı adreste üretim yapıyordu. Ekonomik krizle birlikte işler kötüye gitmeye başladı.

Önce bazı işçilerin sigortaları sessiz sedasız iptal edildi. Ardından maaşlar ödenmemeye başlandı.

Maaş alamadılar ama işçiler canla başla çalışmaya devam etti. Hatta İstanbul'u vuran sel felaketinde fabrika çevresini sel bastığı halde üretim yapmaya devam ettiler.

Yaşanan şokun ardından, haklarını alabilecekler mi bilinmez ama yüzlerce işçi, kayıplara karışan patronları hakkında suç duyurusunda bulundu.

CNN Türk