BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.501,11
HABER /  SPOR

Takımları ayrı isimleri aynı

Yıldız futbolcuların, diğer liglerde forma giyen çok sayıda adaşı var...

Abone ol

Türkiye'de oynadıkları futbolla büyük beğeni toplayan yıldız futbolcuların, diğer liglerde forma giyen çok sayıda oyuncuyla aynı adları taşıdığı ortaya çıktı.

Futbol Federasyonu'nun resmi verilerine göre, Süper Lig'de ve Milli Takım'da forma giyen ünlü futbolculardan büyük bölümünün, diğer profesyonel ya da amatör liglerde pek çok adaşı bulunuyor.

Ünlü futbolcular arasında en fazla futbolcu adaşı bulunan isim olarak Sivassporlu Mehmet Yıldız dikkati çekiyor. Mehmet Yıldız'ın, kendisiyle aynı adı taşıyan farklı liglerde tam 203 meslektaşı yer alıyor.

Fenerbahçe'den İngiltere'nin Midlesbrough takımına transfer olan Tuncay Şanlı'nın adaşı Alaçam Kültür Spor'da forma giyiyor.

Galatasaray'ın golcülerinden Ümit Karan'ın, Kuşpınarspor, Örnekspor, Burdur SHÇEK Spor'da oynayan 3, Necati Ateş'in ise İskilip Esnafspor, Sütlücespor, Aliağa Belediyespor, Kastamonu Kartalspor'da forma giyen 4 adaşı var. Dört büyük kulübün de formasını giyen Sergen Yalçın'ın adaşları ise İstanbul Sinopspor, Nevşehirspor, Selimpaşa, Özdere Belediyespor ve Fethiyespor'da oynuyor.

Milli Takım'ın genç yıldızı Arda Turan'ın 2, Servet Çetin'in 9, Volkan Yaman'ın 6, Emre Aşık'ın 5, Ayhan Akman'ın 4, İbrahim Akın'ın 20, Hakan Arıkan'ın 9, İbrahim Toraman, Mehmet Yozgatlı ve Orhan Ak'ın 3'er, İbrahim Üzülmez'in 1, Umut Bulut'un 8, Gökhan Ünal'ın 24, Mehmet Topuz'un 16 adaşı bulunuyor.

EFSANELERİN İSİMLERİ HALEN SAHALARDA
Bazı eski yıldız futbolcuların isimleri de adaşları sayesinde futbol sahalarında halen yaşatılıyor.

Vanspor, Bursa Tekelspor, Zeytinburnu Hürriyetspor, Osmanelispor, Mustafakemalpaşaspor, Yeni Karpuzluspor ve Pınargücüspor takımlarının seyircileri, zaman zaman Türk futbolunun ''Taçsız Kral''ı Metin Oktay'ın adaşları tarafından atılan gollerle coşuyor.

Beşiktaş'ın teknik direktörlüğünü yapan Ertuğrul Sağlam ile aynı adı taşıyan 3 futbolcu, Kayışdağı Çamoluk ve Taraklıspor kulüplerinde top koşturuyor.

Eski gol krallarından Tanju Çolak'ın 7, Feyyaz Uçar'ın 2, Metin Tekin'in 22, Aykut Kocaman'ın da 4 adaşı liglerde forma giymeye devam ediyor.