BIST 10.619
DOLAR 32,25
EURO 35,02
ALTIN 2.489,38
HABER /  GÜNCEL

5 kişiye hayat verdi ama...

Organları bağışlanan genç 5 kişiye hayat verdi ama ailesi bir duruma çok üzüldü.

Abone ol

İzmir Narlıdere’de, kast takmadan kız arkadaşını alıp motosikletiyle tura çıkan ve hatalı sollama sonucu kamyona çarpan 24 yaşındaki Taner Yakışkan’ın beyin ölümü gerçekleşince organları ailesi tarafından bağışlandı. Böbrekleri, korneaları, karaciğeri ve kalbi 5 bedene can veren Taner Yakışkan’ın cenazesi ise, yaklaşık 30 bin YTL’lik hastane borcu nedeniyle ailesine verilmedi.

4 gün kapıda bekledi

Oğlunun cenazesini almak için yakınlarıyla birlikte 4 gün hastanede kapısında bekleyen anne Şengül Yakışkan yaşadıklarına isyan ederek, “Hastanelerin verdiği sözlere rağmen oğlumun cenazesi ortada kaldı. Oğlumu kaybetmenin acısının yanında bir anne olarak bana bu acıyı da yaşatıyorlar” dedi.

Aile beşinci günde 21 bin YTL’lik senede imza atıp cenazeyi alarak defnetti. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Organ Koordinatörü Dr. Nükhet Çelik, organ bağışı olması durumunda bile borç silme uygulamalarının bulunmadığını belirterek “Yoğun bakım ünitesi çok pahalı bir birim, ancak hastane olarak bizler borçlarını biraz daha düşürdük. Tamamen silmemiz söz konusu değil.

Çünkü maliye müfettişlerinin incelemelerinde sorumluluklarımız var” dedi. E.Ü. Organ Nakli Markezi Koordinatörü Opr. Dr. Ata Bozoklar da bir süre öncesine kadar hastanelerinde organ bağışı yapanların hastane masraflarının ’Eğitim Vakası’ kapsamında değerlendirilip silindiğini, ancak bu uygulamanın, ilgili devlet kurumlarınca yasaklaması nedeniyle kaldırıldığını hatırlattı.