BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.477,81
HABER /  GÜNCEL

Tahrik eden plaka!

Hiç kimse çekmedi bu aracın sürücüsü kadar. Plakadaki harfler farklı olunca polisler başından eksik olmadı.

Abone ol Rize'de bir bankaya ait para nakil aracına, plakasının harf grubu ''FB'' olduğu için 5 ayda 9 kez ceza kesildiği iddia edildi.

Bankanın Rize İl Müdürü Suat Göz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bankalarına ait 34 FB 1486 plakalı otomobilin, para nakli için kullanıldığını, para transferi sırasında aracın bir süre şubenin önünde beklemek zorunda kaldığını söyledi.

Bu beklemenin güvenlik nedeniyle yapıldığını ve bölgedeki görevli polis memurlarıyla bu konuyu görüştüklerini ifade eden Göz, memurların hiçbir sorun olmayacağını kendilerine ilettiğini öne sürdü.

Buna rağmen 5 aylık sürede banka aracına 9 kez park cezası belgesi düzenlendiğini belirten Göz, ''Bunun üzerine yetkililerle yaptığımız görüşmelerde bize, FB'nin, 'Fenerbahçe' olarak algılanabileceğini, bu nedenle ceza yazılmış olabileceğini söylediler. Bir hayli tuhaf karşılamamıza rağmen aracımızın plakasını değiştirmek için genel müdürlüğümüze yazı yazdık. Bankamızın Trabzon şubesi, aynı gerekçeyle araçlarının plakasını değiştirdi'' diye konuştu.

Göz, cezaların haksız yere yazıldığını savunarak, Rize Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtıklarını söyledi.