BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tacizciler işe erken başladı

Yılbaşında taciz dendiğinde akla ilk gelen adres Taksim'de bu yıl da tacizciler iş başında...

Abone ol

Taksim ’de yabancı uyruklu bir kişi, Taksim 'e eğlenmeye gelen turisti taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. 

turist.jpg 

Her yılbaşı gündeme gelen taciz olayı, Taksim Meydanı'nda bu yıl erken başladı. Yılbaşını Türkiye’de geçirmeye gelen bir Japon turist, yine yabancı uyruklu bir kişinin tacizine uğradı. Taksim Meydanı ve çevresinde görevli polisler olaya müdahale etti. Tacize uğradığı ileri sürülen Japon uyruklu kadının tercümanının verdiği bilgiler üzerine, tacizde bulunduğu iddia edilen kişi gözaltına alınarak karakola götürüldü.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yılbaşı kutlamalarının yapıldığı Taksim’de incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 6 kişinin taciz suçundan gözaltına alındığını söyledi. 

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yılbaşı kutlamalarının yapıldığı Taksim’de incelemelerde bulundu. İstiklal Caddesi’ni gezen Çapkın, vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaştı. Caddede gezdiği sırada Çapkın’ın yanına gelen bir kişi elini öptü. Yılbaşı kutlamaları sırasında yaşanan gözaltılarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hüseyin Çapkın, “Taciz olayı var 5 burada, 1 Kadıköy’de. Hepsinin zanlıları anında yakalandı. Ayrıca 50 civarında Kabahatler Kanunu’na göre işlem yaptık” dedi.

UTANMADAN EL SALLADI

Yılbaşı kutlamalarının kalbi olan Taksim'de yeni yıl coşkusu devam ederken, kalabalık arasında kalarak tacize uğrayan kadınların tacizcilere gösterdikleri tepkiler de kameralara saniye saniye yansıdı. Bu sırada İstiklal Caddesi’nde tek başına yürüyen iki kız arkadaşın tacize uğraması üzerine Güven Timleri tacizcileri kıskıvrak yakaladı. Olay yerinde mağdur kızları dinleyen polis ekipler, daha sonra 3 tacizciyi gözaltına aldı. Taciz iddiasıyla gözaltına alınan bir şüphelinin ise kameraya gülerek el sallaması da dikkat çekti.
Öte yandan; yine İstiklal Caddesinde erkek ve kız arkadaşıyla yürüyen bir turist kendisini taciz etmeye çalışanlara tepki gösterdi. Turist kız sık sık arkasından gelen kalabalıktan korunmaya çalışırken, bir yandan da uzaklaşmaya çalıştı. Daha sonra turist kız, kendisin taciz etmeye çalışan kişilerden kaçarak uzaklaştı.

YAKAYI BÖYLE ELE VERDİ

Taksim Meydanı’nda bir kadını taciz eden 2 kişi, güven timleri tarafından kıskıvrak yakalandı. 

taciz.20130101032315.jpg
Taksim Meydanı’nda kalabalığın arasında kalan bir kadın, 2 şahıs tarafından taciz edildi. Kadının bağırarak tepki göstermesi üzerine harekete geçen güven timleri, tacizcileri kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahıslar polis ekipleri tarafından emniyete götürüldü.

BU DA KAMERALI SAPIK

Taksim Meydanı'nda mini etekli kadınların etek altından 
görüntü almaya çalışan şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güven timleri tarafından suçüstü yakalandı. 

kamerali-sapik.20130101033020.jpg
İstanbul'da yılbaşı kutlamalarının kalbi olarak bilinen Taksim Meydanı, yine taciz olaylarına sahne oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güven timleri ise tacizcilere göz açtırmadı. Doğu Anadolu Bölgesi'nden İstanbul'a geldiğini iddia eden M.A. isimli şahıs, S.K. isimli mini etek giymiş kadının etek altı görüntüsünü çekerken güven timleri tarafından suçüstü kıskıvrak yakalandı. Şahıs, sorgulanmak üzere karakola götürülürken, S.K isimli kadın ise şikayetçi olmadı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.