BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.382,09
HABER /  MEDYA

Tabutunu cebinde taşıyan parti

Sabah yazarı Mahmut Övür, bugünkü yazısında siyaset üretmemekle eleştirdiği CHP'yi ilginç bir yolla protesto etti.

Abone ol

Sabah yazarı Mahmut Övür'ün hedefinde çaresizlerin ve umutsuzların partisi haline gelmekle suçladığı CHP vardı.

"Tabutunu cebinde taşıyan parti" başlıklı yazısında CHP'yi ele alan yazar, ana muhalefet içindeki son gelişmeleri yazmaktan son anda vazgeçtini okurlarına böyle duyurdu:

YAZACAK YENİ HİÇBİR ŞEY YOK

"Bugün cumhuriyeti kuran parti CHP'yi; içindeki hareketlilikleri, olası yeni çıkışları veya arayışları yazmayı düşündüm. Ama acı biçimde fark ettim ki, 10 yıldır en çok yazdığım partide, siyaseten yazacak yeni hiçbir şey yok.

KÜFÜR VE KAN

Doğrusu yanı başımızdaki coğrafya yeniden şekillenirken, dünyada küresel yeni bir sistem kurulurken, mülteci meselesi dünyanın meselesi haline gelirken, Türkiye, Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yaparken, içeride toplum yeni anayasa ve siyasal sistemin değişmesini beklerken sadece "küfür, hakaret ve kan dökmek" üzerinden siyaset yapan bir partinin nesini yazacaksın.

PARTİ İÇİ MUHALAFETİN BİLE SÖYLEYECEK SÖZLERİ YOK

Demokrasi ve siyaset adına üzülerek söylüyorum, CHP içinde muhalefet diye ortaya çıkanların bile söyleyecek sözleri yok.
CHP, çaresiz ve umutsuzların partisi haline geldi, getirildi. Bir anlamda "tabutunu cebinde taşıyan parti" durumunda...
Bu yüzden CHP içinde Türkiye'ye umut veren siyasal bir çıkış olmadığı sürece CHP'yi yazmanın abesle iştigal olacağına inanıyorum.