BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Suya sabuna fazla dokunun

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Lütfen başta çocuklarımız olmak üzere suyun ve sabun kullanın' dedi

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, topluma düzenli el yıkama alışkanlığı kazanmanın önemini anlatmak ve hijyen konusunu tüm Türkiye'nin gündemine almak amacıyla "Sağlığınız için suya sabuna dokunun, hastalıklardan korunun' adıyla yeni bir kampanya başlattı.

Kampanyanın tanıtımı amacıyla Four Seasons Bosphorus Hotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Akdağ, alanlarının anne karnından kabre kadar giden yolda insan sağlığıyla ilgili olduğunu hatırlattı.

SAĞLIK ELDEN BAŞLAR

Bireyin daha sağlıklı olmak için nasıl yaşaması gerektiğini ve buna göre de davranışlarını değiştirmesi halinde toplumun da daha sağlıklı bir hale geleceğini belirten Akdağ, "Bugün bütün toplumumuza yeni bir mesaj veriyoruz. Diyoruz ki 'Suya sabuna dokunun'. Biz bütün vatandaşlarımıza diyoruz ki, lütfen suya sabuna dokunun, daha fazla dokunun. Çocuklarınıza bu alışkanlığı kazandırın, sabunu kullanın. İster sıvı ister katı sabunu daha çok kullanın ama lütfen suyu ve sabunu daha fazla kullanın' dedi. Akdağ, eller yıkanırken iyice köpürtülmesi, parmak aralarını, üstünü, içini ve bilekleri sabunla iyice ovaladıktan sonra suyla durulanması gerektiğini ifade etti.

DESTEK İSTİYORUM

Akdağ, "Basınımızdan da destek istiyorum. Bu meseleyi televizyon haberlerinin ön sıralarına taşımak için gayret gösterin. Gazete editörlerine de sesleniyorum. Lütfen bu meseleyi önemseyin. Birinci sayfalarınıza taşıyın." dedi.