BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Suudi Arabistan'da kraliyet ailesine şok haber! El konulacak

Siyasi krizin yaşandığı Suudi Arabistan'da ikinci gözaltı dalgası dün yaşandı. Prensler, bakanlar, eski bakanlar ve işadamlarının aralarında bulunduğu isimler gözaltına alındı. Bu operasyonların yanısıra 800 milyar dolarlık toprağa da el konulacak.

Abone ol

Suudi Arabistan’da prensler, bakanlar, eski bakanlar ve işadamlarının gözaltına alındığı yolsuzluk soruşturmasında 2. dalga başladı. Yeni gözaltılar olurken 800 milyar dolarlık toprağa da el konulacak.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Suudi Arabistan’da yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni bir tutuklama dalgası başladı. Politika ve iş dünyasına yakın kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

800 MİLYARLIK TOPRAĞA EL KONULACAK

Kaynaklar bunlar arasında Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile

Herkesin gözü prenslerde ama bir de olay prensese bakın!

2011’de ölen Savunma Bakanı Prens Sultan bin Abdülaziz’in ailesinden isimler olduğunu söyledi. Yeni dalgada 800 milyar dolarlık toprağa el konulacağı belirtilirken şimdiye kadar el konulan yurtiçi banka hesaplarının sayısı ise 1700’ü buldu.
 
PRENS FAHD HAYATTA
 
Gözaltına direndiği için çıkan çatışmada öldürüldüğü iddia edilen Prens Abdulaziz Fahd’la ilgili Suudi Arabistan’dan yalanlama geldi. Bilgilendirme Bakanlığı sözcüsü, “Prens Abdülaziz hayatta ve gayet iyi” dedi. Prens Fahd’ın emlak yatırımları ile ABD’de 5.8 milyar dolarlık mülkü bulunuyor.

SAVAŞIN EŞİĞİNDELER
 
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yemen’de Husilerin Riyad’a attığı balistik füzeyle ilgili olarak bunun ‘Suudi saldırganlığının bir sonucu’ olduğunu belirtti. Ruhani ayrıca, S. Arabistan’ın ABD ve İsrail’i dost, İran’ı ise düşman olarak görmesinin stratejik hata olduğunu savundu ve ‘İran’ın gücünden korkun” dedi. Bir gün önce de Suudi Veliaht Prens İran’ın Husilere füze vermesini doğrudan savaş nedeni sayabileceklerini söylemişti.

HADİ EV HAPSİNDE İDDİASI YALANLANDI
 
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin oğulları, bazı bakanlar ve askeri yetkililerle beraber Suudi Arabistan’da ev hapsinde tutulduğu iddiası Yemen tarafından yalanlandı. Cu mhurbaşkanlığından bir yetkili bu iddiaların son derece şaşkınlık yarattığını belirtti.
 Suudi Arabistan yönetimi, Husilerin şiddet eylemlerine cevap vermek amacıyla önlem alacağını duyurdu.

HUSİLERE KARŞI ÖNLEME ALINACAK

Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler (BM) misyonunun BM Güvenlik Konseyine (BMGK) sunduğu bir yazıda, Husilerin şiddet eylemlerine karşı önlem alınacağı kaydedildi ancak bu önlemlerle ilgili bilgi verilmedi.

AMAÇ ÜLKE TOPRAKLARINI KORUMAK

İran tarafından desteklenen Husilerin yaptıklarının Suudi Arabistan topraklarına yönelik terörizm olduğunun belirtildiği yazıda, söz konusu önlemlerin BM anlaşması ve uluslararası kanunlar doğrultusunda ülke topraklarında güvenliği sağlamak amacıyla alınacağı belirtildi.

İRAN HUSİLERE SİLAH KAÇIRIYOR

"İran, Husilere silah kaçırmaya devam ediyor." ifadesinin yer aldığı yazıda, füzelerin enkazında yapılan incelemelerin İran'ın, 4 Kasım ve 22 Temmuz'da atılan füzelerin üretiminde rol oynadığını gösterdiği vurgulandı.

Yazıda, İran'ın uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmediği, silah kaçakçılığı yapmasının da teröre verdiği desteğin ve saldırgan tutumunun göstergesi olduğu kaydedildi.

Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzeydoğusuna geçen cumartesi günü atılan balistik füzeler, hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilmişti.

Suudi Arabistan krallarının kabusu sarayda bir gece ansızın

İsrail lobisinin gizli planına bakın! Suudi Arabistan...