BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,60
HABER /  DÜNYA

İsrail lobisinin gizli planına bakın! Suudi Arabistan...

İsrail Dışişleri Bakanlığı tüm büyükelçiliklerine Hizbullah’a karşı Hariri ve Suudi Arabistan lehinde lobi faaliyetinde bulunulması talimatını verdi.

Abone ol

Suudi Arabistan’daki gelişmeleri Lübnan’a yönelik bir saldırı için fırsat gören İsrail, lobilerini harekete geçiriyor.

Kudüs’ten tüm israil büyükeçiliklerine gönderilen mesajda Hariri’nin istifasının desteklenmesi ve bulundukları ülkelere İran tehdidinin anlatılması istendi.

SUUDİ ARABİSTAN'IN DESTEKLENMESİ GEREKİR

Yemen’de Husilerle savaş halinde olan Suudi Arabistan’ın desteklenmesi gerektiği vurgulanan mesajda Hariri’nin istifasının İran ve Hizbullah’ın Lübnan için ne kadar tehlikeli olduğunun gösterdiği ve bu tehlikenin de diğer ülkelere anlatılması gerektiği belirtildi.

İLK DİREKT UÇUŞ OLARAK TARİHE GEÇTİ

ABD’de Trump döneminin başlaması ile Riyad-Tel-Aviv arasında yakınlaşmaya dönük işaretler görüldü. Trump, Mayıs ayındaki Riyad ziyaretinden sonra direkt Tel-Aviv’e geçti. Trump’ın bu adımı iki ülke arasında ilk direkt uçuş olarak tarihe geçti.

İSRAİL'E GİZLİ ZİYARET

Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner de Netanyahu yönetimine yakınlığı ile tanınıyor. Kushner, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a da yakınlığıyla biliniyor. Eylül ayında, Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın İsrail’e gizli bir ziyaret yaptığı iddia edilmiş, bu iddia daha sonra Suud Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı.