BIST 10.343
DOLAR 32,22
EURO 34,75
ALTIN 2.457,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Suşehrili imamlardan tiyatro gösterisi

Suşehri'nde İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan 'Kutsal Topraklara Yolculuk' adlı oyun, tiyatro severlerin beğenisine sunuldu.

Abone ol

Kemalpaşa İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen tiyatro gösterisine Sivas İl Müftü Yardımcısı Abdülkadir Keşvelioğlu, İlçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, Belediye Meclis Üyesi Cevat Şenol, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Suşehri İlçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi'nin koordinatörlüğünde Çataloluk Beldesi Merkez Camii İmam-Hatibi Murat Güleç'in girişimleriyle sergilenen tiyatro, yaklaşık 3 aylık bir hazırlıktan sonra izleyicilerin beğenisine sunuldu. 11'i ilçedeki çeşitli köylerde görev yapan din görevlilerinden seçilen tiyatro ekibinde, 20 kişilik kadro bulunuyor. Kadrodaki 9 oyuncu ise vatandaşlardan seçildi.

Saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanan programda, Sivas Müftü Yardımcısı Abdülkadir Keşvelioğlu ve İlçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi tarafından birer açılış konuşması yapıldı. Tanrıverdi, yaptığı konuşmada amatör tiyatrocular tarafından ve din görevlileri tarafından sergilenen oyunun çok profesyonelce yapıldığına dikkat çekti ve emeği geçen herkesi kutladı.

Programda ikinci konuşma ise Sivas Müftü Yardımcısı Abdülkadir Keşvelioğlu tarafından yapıldı. Keşvelioğlu ise yaptığı konuşmada ortaya konulan emeğe dikkat çekerek ortaya çıkan güzellikte emeği geçen herkese teşekkür etti.