BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.418,11
HABER /  DÜNYA

Suriye'ye bir uyarı da Almanya'dan

Kendi halkına şiddet uygulayan Suriye lideri Esad'a bir çağrı da Alman hükümetinden geldi.

Abone ol

Alman hükümeti sözcü yardımcısı Christoph Steegmans, Berlin'de yaptığı açıklamada, hükümetin Suriye'deki gelişmelerden büyük endişe duyduğunu belirterek, "Devlet Başkanı Esad, kendi halkıyla diyaloğa girmeyi reddettiği ve şiddete başvurduğu sürece, Alman hükümetinin görüşüne göre ülkenin kaderini tayin etme konusundaki yasallığını kaybetmiştir" şeklinde konuştu.

Suriye Silahlı Kuvvetlerinin sivillere yönelik saldırılarını hafta sonunda da sürdürdüğüne işaret eden Steegmans, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, BM Güvenlik Konseyi'nin kararlı ortak tavrına rağmen, Suriye Devlet Başkanı'nın tutumunda bir değişiklik olmamasını gittikçe artan bir endişeyle izlediğini kaydetti.

Steegmans, Alman hükümetinin, AB'nin Suriye'ye yönelik yaptırımlarını artırmasını takdirle karşıladığını, ayrıca ekonomik alandaki yaptırım imkanlarını araştırdığını sözlerine ekledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığının bir sözcüsü de Suriye hükümetinin, "ülkede yasallığını kaybetmek için her şeyi yaptığını" belirterek, Şam'daki Almanya Büyükelçiliğinin hala çalıştığını, ancak Suriye hükümeti ile ilişkileri en aza indirdiğini ifade etti.

Sözcü, büyükelçiliğin Suriye'deki muhalif gruplarla da sürekli irtibat halinde olduğunu kaydederek, bu ülkeden gelen bilgilerin azlığı nedeniyle büyükelçiliğin temas kanallarını açık tutmasının önemli olduğuna dikkati çekti.