BIST 10.806
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.429,38
HABER /  DÜNYA

İsrail Meclisi 2013 sonunu görmeyecek

İsrail iç sorunlarla boğuşuyor. Parlamento başkanı erken seçim sinyali verdi.

Abone ol

İsrail parlamentosu (Knesset) Başkanı Reuven Rivlin, mevcut parlamentonun 4 yıllık görev süresini tamamlama olasılığı görmediğini belirterek, "Önümüzdeki yılın, bir sonraki seçimler için karar alınacağı bir yıl olacağına inanıyorum" dedi.

Rivlin, Knesset Tv'ye yaptığı açıklamada, çeşitli siyasi krizlerin seçimlerin öne alınması sonucunu getirebileceğini, mevcut parlamentonun 2013 yılını göreceğini sanmadığını kaydetti.

Şu anda hiçbir siyasi partinin, özellikle kendi içsel meseleleri nedeniyle bir seçim kampanyası başlatabileceği kanısında olmadığını ifade eden Rivlin, buna rağmen koşulların değişebileceğini ifade etti.

Finansal ve sosyal problemlerin siyasi meselelerle birleşmesi halinde, koalisyonda da bir bölünmeye yol açabileceği görüşünü dile getiren Rivlin, "Böylece, pekala kendimizi seçimlere doğru gidiyor bulabiliriz" dedi.

120 üyeli İsrail parlamentosu, son seçimlere, Gazze'ye düzenlenen operasyonun gölgesi altında 2009 yılı başında gitmişti. Parlamentonun bir sonrası seçimlerinin, yasaya göre 2013 yılında yapılması gerekiyor.