BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriyelilerle omuz omuza cuma namazı

Patlamaların yaşandığı Reyhanlı’da vatandaşlar, Cuma namazını Suriyeli mültecilerle birlikte kıldı.

Abone ol

Patlamada ölenler için dua eden Suriyeliler, patlamanın sorumlusunun Beşşar Esed ve El Muhaberat olduğunu söyledi.

Reyhanlı’da yaşanan patlamaların ardından tedirginlik yaşayan Suriyeliler, günlerdir evlerinden çıkmıyorlardı. Yetkililerin yaptıkları sağduyu açıklamaları ve Reyhanlı halkının sakinleşmesi sonrasında Suriyeliler Cuma namazı için evlerinden çıktı. Çoğunlukla Kümeevler Mahallesinde bulunan Suriyeliler, TOKİ Camisinde Cuma namazında Reyhanlılı vatandaşlarla birlikte saf tutup namaz kıldı, patlamada hayatını kaybedenler için dua etti.

Cami imamı hutbe sonrası yaptığı konuşmada Reyhanlı halkının savaştan kaçan Suriyeli mültecilere sahip çıkmaları gerektiğini belirtti. Bazı Reyhanlılı vatandaşların evlerini bin TL gibi rakamlara mültecilere kiraya vererek zulüm yaptıklarını söyleyen imam, bu tür yanlışlardan dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Namazdan çıkan Suriyeliler, günlerdir korkudan evlerinden çıkmadıklarını, bugün hep birlikte namaz kıldıklarını belirterek, "Biz savaştan kaçtık buraya sığındık. Barış ve huzur istiyoruz çocuklarımızın güvenliğini istiyoruz. Patlamalarda ölenler için çok üzgünüz bunun sorumlusu Beşşar Esed ve El Muhaberattır, biz öyle düşünüyoruz. Türkiye hükümeti bir an önce sorumluları yakalayıp bu olayı aydınlatarak bizi temize çıkartmalıdır. Bizler korku içinde yaşamak istemiyoruz" dediler.

Suriyeli bir çocuk ise, "Savaş değil, barış istiyoruz. Ülkemize dönmek ve okula gitmek istiyoruz” dedi.