BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.378,20
HABER /  GÜNCEL

Menü için 1'i, operatör için 9'u tuşlayın

Çağrı merkezlerinin sonu gelmez telefon menüleri ve bitmek bilmeyen kayıtlı mesajlarından sıkılan emekli bilgisayar teknisyeni, binlerce şirketin telefon menüleri için kısayolları yayınladı.

Abone ol

Pek çok şirket tarafından kullanılan otomatik telefon hizmetlerinin karmaşık olduğunu ve zaman kaybı yarattığına inanan İngiltere'nin Kent bölgesinde yaşayan emekli bilgisayar teknisyeni Nigel Clarke binlerce telefon hizmetine ulaşılmasını sağlayacak kısayolları gösterdiği bir internet sitesi kurdu.

Clarke'ın projesi çağrı merkezlerinin sonu gelmez telefon menüleri ve bitmek bilmeyen kayıtlı mesajlarından sıkılmasıyla ortaya çıktı.

İnternet sayfasını hazırlarken yaptığı çalışmalar sırasında Clarke, kimi şirketlerin otomatik telefon menülerinde 80'e kadar varan seçenek bulunduğunu belirledi.

Nigel Clarke'a göre, müşteriler her mesajı sona kadar dinlerlerse, istedikleri seçeneğe ulaşmaları dört dakikayı bulabiliyor.

Clarke, Vergi Dairesi arandığında bir danışmanla görüşmek için sadece dört tuşa basmak yeterli olduğunu ancak her menü aşamasını geçmenin altı dakikayı bulabileceğini ortaya koymuş.

Vergi Dairesi yetkilileri, verdikleri hizmeti geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü ve kısa süre sonra devreye girecek yeni bir sesli mesaj sistemiyle, istedikleri hizmete daha kolay ve çabuk ulaşabileceklerini açıkladı.

Su sızıntısı için 78 seçenek

Nigel Clarke, yedi yıl boyunca küçük not kağıtlarına yazarak biriktirdiği otomatik telefon menülerini hazırladığı internet sitesi pleasepress1.com aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı.

Clarke'ın internet sitesindeki bilgilere göre, örneğin, Lloyds TSB Bankası'nın sigorta bölümüne bir su sızıntısını bildirmek için yaptığınız aramada yedi menü aşamasını geçmeniz ve her aşamada ayrı bir menü seçeneğini tuşlamanız gerekiyor. Clarke, menüdeki 78 seçeneği geçmek için en az dört dakika vakit harcamanız gerektiğini belirtiyor.

Clarke, sisteme karşı olmadığını ancak şirketlerin bu hizmeti daha basit ve kullanışlı bir hale getirmesi gerektiğini söylüyor.

Nigel Clarke, konuştuğu herkesin otomatik telefon menülerinden şikayetçi olması üzerine bu siteyi kurmaya karar vermiş.

BBC'nin, Clarke'ın sitesindeki bilgileri kullanarak yaptığı denemelerde bazı şirketlerin telefon sistemlerinde fazla bir zaman tasarrufu olmazken pek çok diğer şirkette karmaşık menü sistemine girmeden doğrudan bir şirket temsilcisiyle görüşmeyi başardık.