BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.409,44
HABER /  GÜNCEL

NSU davası: Mağdur yakınlarının avukatlarına taciz

Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü tarafından öldürülen Türklerin avukatlarının bürolarına saldırı düzenlendi. Saldırıların Neo-Nazilerin işi olup olmadığı araştırılıyor.

Abone ol

Almanya'da sekizi Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Neo Nazi grubunun bir üyesinin yargılandığı davada mağdur yakınlarının avukatlık bürosuna saldırıldı.

Almanya'da yayımlanan Süddeutsche Zeitung'un haberine göre, Münih'in Westend semtindeki avukatlık bürosunun kapı ve duvarına idrar ve dışkı sürüldü.

Polis olayın aşırı sağcıların bir saldırısı mı yoksa bağımsız bir vaka mı olduğunun araştırıldığını bildirdi.

Dava yeni başladı

Almanya'da son yılların en önemli davası olarak nitelenen ve sekiz Türk, bir Yunan ile bir Alman polisi öldürmekle suçlanan Neo-Nazi gruptan bir kişiyle, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen 4 sanığın yargılandığı dava 6 Mayıs 2013 tarihinde başladı.

Yargılama süreci, sadece Alman adaleti değil, Alman ve Türk medyası açısından da zorlu bir sınav olarak görülüyor.

Savcıların ikisi intihar eden 3 kişilik Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün (NSU), 2000-2007 arasında işlediğini söyledikleri cinayetleri, başlangıçta Almanya ve Türkiye'de medya 'dönerci cinayetleri' olarak tanımlamıştı.

Mağdurların büyük bölümünün esnaf oldukları dikkate alındığında, cinayetler de, Türkiyeli göçmenler arasında, mafya, uyuşturucu veya fuhuş bağlantılı hesaplaşmaların sonucu olarak yorumlanmıştı.

Almanya'da polis de 10 yıl boyunca bu yönde iz sürmekte direnmek ve kurban ailelerini bir kez daha mağdur etmekle suçlanıyor.