BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kız arkadaşıyla alışverişe çıkanlar yandı!

Yapılan araştırmada, eğer bir kadın, arkadaşıyla alışveriş yapmaya gidiyorsa o kadının harcamalarında önemli ölçüde artış olduğu belirlendi.

Abone ol

Uzmanlara göre kadınlar arkadaşlarının tavsiyelerini yerine getirdiklerinde kendilerini daha güvenli hissediyor.

Alışverişe bir arkadaşla gitmek sizin banka hesaplarınız için pek iyi bir şey olmayabilir. Uzmanlar yaptıkları araştırmada kadınların üçte ikisinin yanlarına bir kadın arkadaş taktıklarında tek başına gittiklerinden çok fazla harcama yaptıklarını belirtiyor. Örneğin araştırmaya göre bir kadın her seferinde arkadaşıyla alışverişe gittiğinde, yalnız gittiğinden 37.25 sterlin (104 TL civarında) daha fazla harcıyor.

Araştırma ayrıca bir yıllık alışveriş gezisinden sonra kadınların cümbür cemaat alışverişe gittiğinde 894 strelin (2.500 TL) fazla harcadığını gösteriyor.

Sadece bununla da kalmıyor. Kadınların üçte ikisi bir elbise almak istediğinde arkadaşına fikrini sormasının kendini daha güvenli yaptığını kabul ediyor. Aynı oranda kadınlar yalnız gitmektense iyi arkadaşlarıyla alışverişe gitmesinin kendini mutlu ettiğini söylüyor.

İngiltere'de Liverpool One'ın yaptığı araştırmada 2 bin kadına sorular soruldu. Liverpool One sözcüsü "Arkadaşla alışveriş yapmak zaman zaman çok pahalı bir deneyim oluyor ama yalnız gitmekten çok daha fazla tercih ediliyor. Kadınların çevresinde kız arkadaşları olduğunda çok mutlu şekilde yardımcı oluyor, takı ve kıyafet seçiminde önemli yardımları dokunuyor" dedi.

Uzmanlara göre kadınlar yalnız alışverişe gittiklerinde daha çok sıkılıyor. Öte yandan bir arkadaşla alışverişe gitmek sadece kıyafetlere fazla para ödemekle kalmıyor, yemek, kayve ve çay gibi ekstra para harcamaları da teşvik ediyor.

Araştırmada ortaya çıkan ilginç bir sonuç da eve boş dönmek. Kadınların hemen hemen yarısı alışveriş gezisi sonrası eve boş döndüklerinde hayal kırıklığı yaşıyor.