BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.491,65
HABER /  GÜNCEL

Suriyelilere özel 'Tayyib' markalı ekmek

Türk girişimciler Başbakan'ı sevindirecek. Tayyib markalı ekmekler Suriyeliler için hazır.

Abone ol

HATAY’ın Reyhanlı İlçesi’nde kurulan ekmek fabrikasında üretilen ekmekler ’Tayyib’ markasıyla Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların tüketimine sunuldu.

Türk girişimciler Mehmet Mustafa Ayaz ve Enver Çedikçi, Suriyeli ortakları Muhammed Muhiddin El Dibiş ile birlikte 2 ay önce Tayyib Unlu Mamulleri ve Ekmekçilik Firması’nı kurdu. Fabrikada, Suriyelilerin damak tadına uygun ekmek ürettiklerini belirten Mehmet Mustafa Ayaz, "Fabrikamız kurulalı 2 ay olmasına rağmen kepeği fazla olduğu için diyabet hastalarının da çok rahat şekilde tüketebildikleri ekmekten şimdiye kadar 6 milyon adet ekmek üreterek satışını gerçekleştirdik. Bunun yanında fabrikamızda 26 kişiye de iş imkanı sağladık" dedi.

buyuk.20140317113520.jpg 

Ayaz, ürettikleri ekmeğe ’Tayyib’ ismini verme nedenini de şu sözlerle açıkladı:

ARAPÇA'DA GÜZEL, LEZZETLİ DEMEK 

"Tayyib Unlu Mamulleri ve Ekmekçilik Firması olarak 6 ay önce Türk ve Suriyeli iş ortağımızla fabrikamızı kurduk. Türkiye’de misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin bu ihtiyacını dikkate alarak ayrıca ekmeği halkımıza da tanıtmak amacıyla, kurduğumuz fabrikanın ismini de Arapça’da ’güzel, lezzetli’ anlamında kullanılan ’Tayyib’ ismini tercih ettik. Ekmeği hem Suriyelilere hem de kendi halkımıza sunuyoruz. Ekmeği Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve ilçelerine gönderiyoruz. Hedefimiz markamızı Türkiye markası yanında dünya markası haline getirmektir. Bunun yanında Arap kültüründe yer alan çeşitli unlu mamulleri de üreteceğiz."

Fabrika ortaklarından Suriyeli Muhammed Muhittin El Dibiş ise ilerleyen günlerde üretim kapasitesini arttırmayı düşündüklerini söyledi.

buyuk.20140317113543.jpg