BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  SEÇİM

CHP adayı Hazinedar Beşiktaş'ta fark yaratıyor

CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Murat Hazinedar, seçime iki hafta kala Beşiktaş'ın sorunlarını dinlemeye ve çözüm projelerini anlatmaya devam ediyor...

Abone ol

CHP Beşiktaş Belediye Başkanı adayı Murat Hazinedar seçimlere iki hafta kala Beşiktaş'ı sokak sokak geziyor. İlköğretim okullarını ziyaret eden Hazinedar, hem eğitimcilerle hem de öğrencilerle biraraya geldi.

Başkan adayı Murat Hazinedar Beşiktaş bölgesinde iş güvenliği konusunda önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini söylüyor... "Deprem güvenliğide belediyenin öncelikli hedefleri arasında" diyor Murat Hazinedar.

GÖNLÜMDEKİ BEŞİKTAŞ

Haznedar gönlündeki Beşiktaş'ı şöyle anlatıyor:

"Hepimizin de bildiği gibi İstanbul çok göç alan bir şehir. Nüfus yoğunluğu ve plansız bir kentleşme ciddi anlamda problemleri de beraberinde getiriyor. Beşiktaş her açıdan nüfus yoğunluğunun yaşandığı bir ilçe olduğundan otopark problemi ilk sıralarda yer alıyor. Biz de bu sorunun çözümüne yönelik hem pratik hem de son derece modern çözümler üretecek bir proje geliştirdik. Tabii ki tek problemimiz otoparklar değil. STK’ları, doğa ve hayvan dostlarını, iş adamlarını, gençlerimizi ve kadınlarımızı da ilgilendiren yaşadıkları sorunları birlikte çözmeye yönelik akademik alt yapıları da hazır olan çok güzel projeler geliştirdik.

HAZİNEDAR FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR! TIKLA GÖR>>

HEDEFİMİZ "SAMİMİYETLE DOKUNAN BELEDİYECİLİK"

Belediyecilik yaklaşımımızın temeli insana samimiyetle dokunmak. Yani bunu bir görev olarak yapmayacaksınız. Bundan keyif alacaksınız. İçinize nakşedilmiş bir dokunma aşkı, hizmet aşkı olacak insanları seveceksiniz. Tolstoy’un çok güzel bir lafı vardır “Sevmek ile başlar herşey” diye..."

ADALETLE HİZMET ETMEK İSTİYORUM

"Her yeni gün benim için yeni bir başlangıç. "Bir gün adalet ile hizmet eden 1 yıl ibadet etmiş sayılır" diyor bizim inancımız. İşte ben hem çok iş yapıp hem de adaletle hizmet etmek, Beşiktaş gibi önemli bir ilçeyi çok daha önemli bir marka haline getirip herkesin yaşamak isteyeceği bir yer yaratmak istiyorum."

BEŞİKTAŞ'TA ÖNCELİĞİMİZ DEPREM!

Bence en önemli sorun deprem. Beşiktaş'ta ciddi deprem tehdidi olan bölgeler var. Çok kötü bir eski bina stoğu var. Bunun kapsamlı çözümü, ilçe belediyesinin ön çalışması ve büyükşehir belediyesinden geçiyor. Ancak biz de boş durmayacağız.

Büyük bir çalışma ekibi kuracağız ve ilçenin tüm deprem haritasını ve yapı stoğunu çıkaracağız. Bu yapı stoğunun deprem güncellemesine ya da tamamen ıslahına ihtiyaç olacak. Biz bunu tespitten sonra paylaşayacağız.

Tespitlerimizi yaptıktan sonra hemen hızlıca kentsel gelişim projelerini uygulayacağız. Bunun için hem yabancı fonlardan, hem de yeşil bina yapılanmasıyla AB’den destek alacağız. Belediye bütçesinden fon ayıracağız. İnsan canından daha değerli bir şey yok.

BİZ BEŞİKTAŞ'A BİR ARSALAR BÜTÜNÜ OLARAK BAKMIYORUZ

Ben herşeyden önce kent haklarını savunuyorum. Gezi süreci bize belediyecilik süreçlerine dair çok şey öğretti... Yerel yönetimlerin tek konusu imar değil, başka hassasiyetlerimiz de var.

İmarla ilgili olarak da hem kenti koruyan hem de adaletli bir yaklaşımı benimseyeceğiz. Yukarıda, yani Levent, Ulus ve Etiler ekseninde oluşacak, imar yoğunlaşmasını imar değerlenmesinin, paylaşımcı bir anlayışla aşağı Beşiktaş’ta kullanılması için bir yasal düzenleme gerekiyor.

Yukarıda imar yoğunluğu verilirken orada oluşacak imar değerinin belli bir kısmının muhakkak arsa sahipleri tarafından bir fona aktarılması ve o fonun yönetiminin de mimar ve mühendis odaları ile birlikte belediyede ve STK’da olması onun da aşağıda renövasyonu yapılacak ve deprem güçlendirilmesi yapılacak binalarda kullanılması gerekiyor.

BEŞİKTAŞ DÜNYA ÇAPINDA BİR MERKEZ OLABİLİR

Temiz hava temiz çevre başlığı altında Beşiktaş’ı dünya çapında bir merkez haline getirebilecek ve pek çok Belediye’ye de örnek teşkil edecek çalışmalarımız var. Bütün bunlardan önce amacımız toplumun her unsurunun temsilcisi olan Sivil Toplum Kuruluşları, mahalle temsilcilikleri, iş adamları vb. ile birlikte hareket ederek farkındalığımızı geliştirmektir.

Devamlı olarak yapılanın aksine engellilerimizi eğitmekten önce onların bizleri eğitmesini sağlamalıyız. Bu konuyla alakalı 30 Mart sonrasında Beşiktaş halkının da takdiriyle Belediye Başkanlığı sürecinin başlamasıyla çalışmalarımız acilen hayata geçirilecektir."

BEŞİKTAŞ'I BAŞKA CANLILARLA PAYLAŞIYORUZ

"Yine kanayan bir yaramız, sokaklarda perişan olan ‘can’larımız için mevcutta bulunan Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizin mekân olarak daha iyi şartlara kavuşturulması ve kendisine özel bir bütçenin tahsis edilmesi için acil olarak yapacağımız çalışmalarımız mevcut. Bununla ilişkili olarak Belediyemize bağlı bir “Pet Otel” yapıldıktan sonra buradan elde edilen gelir Hayvan Rehabilitasyon Merkezine aktarılacaktır."

HAYVAN DOSTLARINA ŞEHİRİÇİ İKİ PET DOSTU ARAÇ TAHSİS EDECEĞİM

"Hayvan severlerin en çok mağdur olduğu bir diğer konu ise araçları olmadığı takdirde ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntılar. Bunu çözmek adına Belediye'ye bağlı iki adet Pet Dostu şehir içi seyahat aracının sağlanmasıdır. Sokaktaki ‘can’larımıza kötü muameleleri önlemek ve acilen müdahale etmek için gezici bir veteriner ve pet dostlarından oluşan özel bir ekip de bu projeye dâhil edilecek."