BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  DÜNYA

Yeni bir 11 Eylül saldırısı için mi kaçırıldı?

Bir haftayı aşkın süredir bulunamayan kayıp Malezya uçağıyla ilgili ‘terör’ iddiaları iyice alevlendi.

Abone ol

Kayıp Malezya uçağının 11 Eylül benzeri bir saldırı için kaçırıldığı, işin içinde pilotların da olabileceği öne sürüldü.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’e gitmek üzere 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatla 8 Mart günü havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolan Boeing 777 yolcu uçağının, 11 Eylül benzeri bir saldırı kapsamında kaçırılmış olabileceği iddia edildi.

Malezya Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin, terör şüphesi nedeniyle araştırmanın yeniden pilot, yolcular ve yer ekibi üzerine yoğunlaştığını duyurdu.  

Kaptan pilot Zahari Ahmed Şah'ın uçağı hükümet karşıtı bir protesto için kaçırmış olabileceği tartışılırken; pilotun, homoseksüel olduğu gerekçesiyle hapse atılan muhalefet liderinin ateşli bir savunucusu olduğu iddiası ortaya atıldı. Pilotun, üzerinde 'Demokrasi öldü' yazan tişörtüyle çekilen bir fotoğrafı da ortaya çıktı.

buyuk.20140317100330.jpg

EL KAİDE ŞÜPHESİ

Bu arada İngiltere’de El Kaide üyesi olmaktan yargılanan Sacid Muhammed Badat, geçen hafta mahkemede Afganistan’da tanıştığı 4 ya da 5 Malezyalı cihatçının kendisine bir uçak kaçırma planından söz ettiğini ve bu kişilerden birinin de pilot olduğunu söyledi. Badat, planın başında 11 Eylül saldırılarının da mimarlarından Halid Şeyh Muhammed’in bulunduğunu belirtti.

PİLOTLARIN EVİ ARANDI

Malezya Ulaştırma Bakanlığı, pilot Zahari Ahmed Şah (53) ve yardımcı pilot Faruk Abdul Hamid’in (27) başkent Kuala Lumpur’daki evlerinde iki saat boyunca arama yapıldığı bildirildi. Pilot Zahari’nin evinden alınan uçak simülatöründe ayrıntılı incelemelerin yapıldığı kaydedilen açıklamada, pilot ve yolcuların geçmişlerinin de araştırıldığı belirtildi. Bir diğer iddia ise pilot Zahari eşi ve üç çocuğunun, uçak kaybolmadan önceki gün evlerini terk etmiş oldukları şeklinde.

İLK SİBER KAÇIRMA

Sunday Express, hacker’ların uçağın kontrolünü ele geçirmek için cep telefonu kullandıklarından şüphelenildiğini yazdı. İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın eski bilim danışmanı Dr. Sally Leivesley, “Bu dünyada ilk siber uçak kaçırması olabilir” dedi.

23687618.jpg (Pilotların güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüleri)