BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.443,58
HABER /  POLİTİKA

Memur Teoman meclisin de gündeminde

CHP’li Tanrıkulu, Reza Zarrab'a adamlarının tüm çabalarına rağman rüşvet almadığı iddia edilen gümrük memurunun sürgün edilip edilmediğini sordu.

Abone ol

Reza Zarrab'ın tüm çabalarına rağmen rüşvet almadığı iddia edilen ve bir anda fenomen olan Memur Teoman, meclis gündemine taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, geçtiğimiz hafta sosyal medyada da en çok konuşulan isimlerden olan “Teoman” (Teoman Coşkun Dudak) adli gümrük memurunu sordu.

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunda isimleri geçen Reza Zarrab ile Rüçhan Bayar arasındaki bir konuşmada, “Teoman” isimli gümrük memurunun bütün ısrarlara rağmen rüşveti kabul etmediği haberlerini anımsatan Tanrıkulu, Bakan Yazıcı’dan şu soruların yanıtını istedi:

- Teoman isimli gümrük memuruna kimler ne karşılığında rüşvet teklif etmiştir?

- Memur Teoman olarak bilinen kişinin, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun öncesinde İstanbul’da Gümrük Müdür Yardımcısı olarak çalıştığı ancak daha sonra Gaziantep’e Gümrük Müdür Yardımcısı olarak sürgün edildiği iddiaları doğru mudur?doğru ise, rüşvet almayı kabul etmeyen bir gümrük memurunun sürgün edilmesinin gerekçesi nedir?

- Bakanlığınıza bağlı gümrüklerde rüşvet teklif edildiği halde kabul etmediği için yerleri değiştirilen kamu görevli sayısı kaçtır?

- Bakanlığınıza bağlı gümrüklerde onurlu bir şekilde mesleğini icra eden ve kesinlikle rüşvet almak istemeyen memurların ödül alması gerekirken sürgün edilmelerinin yasal gerekçesi nedir?

- Teoman, yasa dışı altın ticaretinin rahat yürütülmesi için mi İstanbul Gümrüğündeki görevinden uzaklaştırılmıştır? Teoman, kendisine teklif edilen rüşveti kabul etmeyerek yasadışı yollarla ülkeye sokulmak istenen altınlar hakkında tutanak tutulmasını sağlayarak devlete 57 milyon lira kazandırdığı iddiası doğru mudur?”

MEMUR TEOMAN FENOMEN OLDU, MEMUR TEOMAN KİMDİR?