BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  GÜNCEL

Suriyeliler sınırda

Suriye’de çıkan iç karışıklıktan kaçan Suriyeliler, Telabyad sınırının sıfır noktasında Türkiye’ye geçmek için bekliyor. <br/>Ülkelerinde çı...

Abone ol

Suriye’de çıkan iç karışıklıktan kaçan Suriyeliler, Telabyad sınırının sıfır noktasında Türkiye’ye geçmek için bekliyor.
Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı sınıra gelen ve Türkiye’ye geçmek isteyen Suriyeliler, Akçakale Gümrük Kapısı’nda bekliyor. Akçakale Gümrük Kapısı kapalı olduğu için geçişlere izin verilmediği öğrenildi. Günlerdir geçiş için beklediklerini dile getiren Suriyeli Abdulkadir Fedi, “Öncelikle bizlere yardımcı olan ve binlerce aileye ev sahipliği yapan Türkiye halkına teşekkür ederiz. Sınırın her iki yakasında yüzlerce kişi geçiş için bekliyor. Suriyeli vatandaşların geçişlerine izin verilmeli. İnsanlar sınırın her iki yakasında günlerdir geçiş için bekliyor. Türk yetkililerin bu insanların geçişi için çıkış yolu bulmalı. Yinede her konuda bizlere yardımcı olan Türk halkına müteşekkiriz” dedi.
Akçakale sınırının sıfır noktasında ve Öncül köyü karşısında bekleyen askeri araçların, Suriyelilerin sınırdan kaçak olarak geçmemesi için güvenlik tedbiri aldığı gözlemlendi.
(İHA)