BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.424,22
HABER /  POLİTİKA

Nabza göre anket 4 anketten hangisi doğru

Yerel Seçimlere iki ay kala, aynı gün medyada yer alan dört anket de farklı sonuçları ile okuyanları hayrete düşürüyor.

Abone ol

Yerel Seçimlere iki ay kala, aynı gün, bugün medyada farklı gazete ve televizyonlarda yayımlanan dört anket, farklı  sonuçları ile seçmeni hayrete düşürüyor.

ANAR, A&G, METROPOLL anket şirketilerinin tepe isimlerinin yaptığı açıklamalar ve Melih Gökçek'in açıkladığı anket sonuçları hem oy oranları hem de 17 Aralık operasyonuna bakış açısından çok belirgin farklılıklar içeriyor.

ANAR VE A&G şirketi 17 Aralık operasyonundan AK Parti'nin etkilenmediğini ve oy oranını koruduğunu iddia ederken, METROPOL'ün anketi tam tersi bir sonuç ortaya koyuyor.

Aynı farklılık Melih Gökçek'in anketi ile ANAR'ın anketinde de ortaya çıkıyor. ANAR, AK Parti'nin Ankara'daki oy oranını yüzde 50 gösterirken, Gökçek'in anketi yüzde 51.45 diyor.

İşte o anketlerin seçmenin kafasını karıştıran sonuçları.

ANAR'IN ANKETİNE GÖRE AK PARTİ OYU ERİMEDİ

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu 24 Tv canlı yayınında anket sonuçlarını açıkladı. İddiasına göre 17 Aralık soruşturması AKP seçmeninin duygusal bağını artırdı. Rakamlar şöyle;

İSTANBUL
AK PARTİ..........YÜZDE 48
CHP..................YÜZDE 30
MHP.................YÜZDE 15

ANKARA'DA
AK PARTİ .........YÜZDE 50
CHP.................YÜZDE 30


22883.jpgANAR'ın İstanbul ve Ankara tahmini 2009 seçimlerinde en yakın oy oranını anketler aracılığıyla belirleyen ANAR'dan bu kez 30 Mart seçimleri için tahmin geldi. (TIKLA GÖR)

METROPOLL'ÜN ANKETİ BAMBAŞKA ŞEYLER SÖYLÜYOR

ANAP VE A&G 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun AK Parti oylarını ve seçmeni etkilemediğini savunurken MetroPoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin yaptığı araştırma tam tersi bir tablo ortaya koyuyor.

Ankete katılanların % 42.2'si "17 Aralık’ta başlayan operasyon, bir yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıdır" diyor. % 70'i  17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında bazı bakan ve yakınlarının yolsuzluğa karıştıkları iddialarının doğru olduğunu düşünüyor. % 57.9'u Yolsuzluk operasyonlarının engellendiğini düşünüyor. % 57.3'ü ise Devlet içinde Gülen Cemaati’nin paralel bir devlet yapılanması oluşturduğuna inanıyor.

 

22889.jpgBu anket hükümeti de cemaati de şoke edecek : Metropoll'ün yaptırdığı anket operasyonlarda hem cemaatin hem hükümetin olumsuz etkilendiğini gözler önüne serdi. (TIKLA GÖR)

A&G'YE GÖRE AK PARTİ YOLSUZLUKTAN ETKİLENMEDİ UÇUŞTA

A&G Araştırma Başkanı Adil Gür'den AK Parti'yi sevindirecek anket sonuçları. Akşam gazetesine konuşan Gür 17 Aralık operasyonların oyları etkilemediğini ve AK Parti'nin yüzde 45-50 aralığında olduğunu söyledi. İşte verdiği oy oranları;

AK PARTİ...............YÜZDE 45-50 ARALIĞINDA
CHP......................YÜZDE 24-27 ARALIĞINDA
MHP......................YÜZDE 12-14 ARALIĞINDA
BDP.......................YÜZDE 8-10 ARALIĞINDA

22939.jpgBu da AK Parti'yi uçuran anket!

A&G Araştırma Başkanı Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladı. (TIKLA GÖR)

GÖKÇEK'E GÖRE OY ORANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 97 bin kişiyle yapılan son ankette kendisinin oy oranının yüzde 51.45, CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın ise 36.08 olduğunu söyledi.

 

22950.jpgGökçek'in masasındaki son anket sonuçları
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 97 bin kişiyle yapılan son anket seçim sonuçlarını açıkladı.  (TIKLA GÖR)