BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Usta frikikci futbolu bıraktı

Vasco da Gama kulübünde forma giyen yıldız oyuncu Juninho futbolu bıraktı.<br/>Yıldız oyuncu emeklilik kararını doğum gününde aldı. Gama Kul...

Abone ol

Vasco da Gama kulübünde forma giyen yıldız oyuncu Juninho futbolu bıraktı.
Yıldız oyuncu emeklilik kararını doğum gününde aldı. Gama Kulübü’nün başkanı Roberto Dinamite, 30 Ocak 1975 doğumlu oyuncuları Juninho’nun emeklilik kararı aldığını doğrulayarak, "Bu konuda konuştuk ve kariyerini sonlandırmaya karar verdi. Pazartesi günü basın toplantısı düzenleyecek" ifadesini kullandı.
Mesafe tanımaksızın her yerden etkili serbest vuruşlarıyla tanınan efsane futbolcu, Fransa’nın Lyon, Katar’ın el-Gharafa, ABD’nin New York Red Bulls takımlarında forma giydi. Bu sezon ise futbola başladığı Vasco da Gama takımına döndü. 2006 FIFA Dünya Kupası’nda çeyrek final oynayan Brezilya Milli Takımı kadrosunda yer aldı.

LYON YILLARI:
Yıldız oyuncu Lyon forması ile Fransızların gönlünde taht kurmayı başardı.
2001 yılında Olimpik Lyon’a transfer olduğunda o sezona kadar Fransa ligini kazanamayan takım, Juninho’nun kulüpteki ilk yılında ve 7 yıl üst üste Fransa Lig Kupasını kazandı. Kimilerine göre Juninho, gelmiş geçmiş en iyi serbest vuruş kullanan futbolcu. Buna ek olarak teknik özellikleri üst düzeydeydi ve o dönemin teknik direktörü Gerard Houllier tarafından takım kaptanı seçildi.
2009 yılında Juninho’nun sezon sonunda sözleşmesinin yenilenmeyeceği ve sözleşmedeki son yılın iptal edileceğini Lyon başkanı basın toplantısında açıkladı. Basın toplantısı boyunca Juninho başkanın yanındaydı ve hiçbir şey söylemeyerek mutsuz bir şekilde Al-Gharafa takımına transfer oldu.
(İHA)