BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.395,82
HABER /  GÜNCEL

Gül, Roma’da Yunus Emre Kültür Merkezi’ni açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Roma’da Yunus Emre Kültür Merkezi’ni açtı. <br/>Cumhurbaşkanı Gül, İtalya’daki temasları kapsamında, Yunus Emre ...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Roma’da Yunus Emre Kültür Merkezi’ni açtı.
Cumhurbaşkanı Gül, İtalya’daki temasları kapsamında, Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa İtalya Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ilaria Borletti Buitoni, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi katıldı.
Gül, açılışta yaptığı konuşmada ziyareti vesilesiyle Yunus Emre Kültür Merkezi’nin Roma’da da açılıyor olmasından çok büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Yunus Emre kültür merkezlerinin açılmasına yönelik yasayı özellikle takip eden ve çıkartan kişinin kendisi olduğunu belirten Gül, bunu, o dönemdeki en iyi faaliyetlerinden birisi olarak gördüğünü söyledi.
Gül, Roma gibi her tarafı, her taşının altı tarih ve kültür kokan bir şehirde bir Türk kültür merkezinin açılıyor olmasının çok anlamlı olduğunu düşündüğünü ifade ederek şöyle konuştu: “Ve bunun işte bu gördüğünüz yüzyıllar önce yapılmış güzel bir yerde, kendisi çok nadir bir kültür eseri olan bu binada açılıyor olmasını da ayrıca büyük bir memnuniyetle karşılıyorum.”
“Bu merkez vasıtasıyla, Türk kültürünün, Türkçe’nin, İtalya’da, Roma’da tüm buradaki sanatsever, kültür severlere ve Türk dostlarına aktarılabilmesi çok büyük bir imkan olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bundan dolayı buradaki şubenin açılışında emeği geçen herkesi tebrik etti ve başarılar diledi. Gül, “Ve inanıyorum burası dolup taşacak bir kültür merkezi olarak faaliyetlerini sürdürecektir” diye konuştu.
Gül, ayrıca İtalyan makamlarına da gösterdikleri bütün kolaylıklardan dolayı teşekkürlerini sundu.
(İHA)