BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,12
HABER /  GÜNCEL

Alevi dedesinden umre yorumu

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’n...

Abone ol

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin işbirliğiyle 100 Alevi dedesinin Necef’e, Kerbela’ya ve umreye götürüleceği etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Vakıf binasında açıklamalarda bulunan Çetinkaya, siyasi bir çıkar gözetilmediği takdirde gezinin düzenlenmesinde herhangi bir mahsur olmadığını söyledi. Bu tür gezilerin devletin görevi olduğunu anlatan Çetinkaya, “Cem Vakfı’nın ilk kurucularından biri olduğum için beni de Cem Vakfı’ndan arayarak ‘hanımınla birlikte senin de bu tura katılmanı istiyoruz’ dediler. Ben de daha önce oraları kendi paramla gezdiğim ve çok sayıda vatandaşları da götürdüğüm için gitmek istemedim ve ’gitmeyenleri götürün’ dedim. Kültür Bakanlığı’nın maddi imkanları yetersiz olan insanları götürmesinde bir sakınca görmüyorum. Ama bu ziyaret gezisi keşke seçim öncesine denk gelmeseydi de başka zamanlarda yapılsaydı. Kültür Bakanlığı’nın bu gibi gezileri Sünnilere de yaptıklarını biliyorum. Zaten bu gibi şeylerin çok fazla abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunlar devletin görevidir” dedi.
Çetinkaya, şöyle devam etti: “Eğer bu siyasi bir şekilde düşünülüyorsa Alevi toplumunu aya bile çıkartsalar kendi düşüncesini, oyunu istediği şartlarda kullanır. Böyle bir gezi için oyunu herhangi bir siyasi partiye vereceğini düşünmüyorum.”
Çetinkaya, Eskişehir’den vakıflarına üye olmayan iki kişinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin işbirliğiyle düzenlediği geziye katılacağını öğrendiğini de sözlerine ekledi.
(İHA)