BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli muhaliflerden 'U dönüşü'

Suriyeli muhaliflerin İngiltere ve ABD'nin muhalefete yardımı önemli ölçüde artırmayı vaadetmesi ardından müzakereleri boykot kararını değiştirerek Roma görüşmelerine katılma kararı aldıkları bildiriliyor.

Abone ol

Suriyeli muhaliflerin İngiltere ve ABD'nin muhalefete yardımı önemli ölçüde artırmayı vaadetmesi ardından müzakereleri boykot kararını değiştirerek bu hafta başlayacak Roma görüşmelerine katılma kararı aldıkları bildiriliyor.

Muhalifler daha önce Suriye'de yaşananlara dünyanın tepkisiz kalmasını protesto etmek istediklerini söyleyerek görüşmeleri boykot edeceklerini söylemişlerdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İngiltere Dışişleri Bakanı Willian Hague daha önce birer açıklama yaparak Suriye muhalefetine daha fazla destek sağlanacağını bildirdiler.

Suriye muhalefetinin tutum değişikliğini bildirdiği açıklaması başkent Şam'ın doğu mahallelerinden büyük bir patlama haberi ile aynı sıralarda geldi.

Açıklamada "koalisyon liderleri ile görüşmeler ve çeşitli temaslardan sonra, muhalefet koalisyonunun liderliği Roma'da yapılan Suriye'nin Dostları konferansını boykot kararından vazgeçmiştir" denildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bugün Berlin'de bazı Suriyeli muhalifler ile ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile biraraya geliyor.