BIST 10.061
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.395,52
HABER /  GÜNCEL

Kozmik oda bakın nasıl korunuyormuş

DHKPC’nin Yürüyüş Dergisi içinde bulunan kozmik odası bakın nasıl korunuyormuş. İşte polisi şaşkına çeviren detay...

Abone ol

DHKP-C’YE yönelik olarak 27 ilde yapılan operasyonlarda ele geçirilen belgelerin incelemesi sürerken DHKPC’nin Yürüyüş Dergisi içinde bulunan kozmik odasının nasıl korunduğuna dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

O detayları Bünyamin Demirkan yazdı.

screen-shot-2013-02-26-at-10.37.31-am.png

POLİS ÇÖZEMEYİNCE...

Kozmik oda özel malzemelerden yapılan kapılarla korunurken bu odada bulunan belgelerin ise istihbarat birimleri tarafından kullanılan özel şifreli kriptolara sahip olduğu belirlendi. Astronomik fiyata satılan kriptoları çözmekte zorlanan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, kriptoları çözmek için yazılım şirketiyle görüşerek aynı kriptolardan satın aldığı öğrenildi.

DUVARLARI 5 CM DELİKLE KAPLAMIŞLAR

Kriptolu belgelerin tutulduğu odaların ise 5 cm’lik çelik saçlar ile korunduğu belirlendi. Bu saçların hem dinlemeye karşı hem de duvaların yıkılarak içeri girilmesine karşı önlem için konulduğu belirtiliyor. Telefon sinyallerinin kesilmesi için çelik saclara bakır ve kurşun alaşım katılmış olabileceği düşünülüyor. Binaya 11 ayrı çelik kapı ile giriliyor. Kozmik odaya ulaşmak için ise 6 çelik kapıyı geçmek gerekiyor.

YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİ KULLANIYOR

Binanın girişinden itibaren 11 ayrı çelik kapı aşılarak girilmesi gereken kozmik odaya normal şartlarda 6 saatten önce girilemiyor. Polisin pencereden girerek 6 çelik kapıdan 5’ini aştığı son kapıyı da kırarak belgelerin yakılmasını önlediği ifade edildi. DHKPC’nin kriptolarının ise istihbarat servisleri tarafından kullanılan kriptolar olduğu öğrenildi. Kırılması çok zor olan bu kriptoplar için polis basit bir yol buldu. Kriptoları satan yabancı şirket ile irtibata geçerek aynı kriptolardan satın alan polis, terör örgütünün kriptolu haberleşmelerini bu sayede çözebildi.