BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,68
ALTIN 2.392,82
HABER /  GÜNCEL

Şehit ve PKK'lı annelerinden el ele mesaj!

Biri şehit annesi, diğeri PKK'lı annesi el ele tutuşarak, taraflara 'çözün bu işi' mesajı gönderdi.

Abone ol

Hükümetin talimatı üzerine, MİT aracılığı ile İmralı görüşmeleri devam ederken barış sürecine destek gelmeye devam ediyor. Dün sıkça çatışma haberlerinin geldiği Şırnak'ın Cudi Dağı'nda bu kez piknik yapan ve halay çeken köylülerin görüntüleri gelmişti.

Bu olumlu ve umut veren görüntülerden sonra bir destek de Şanlıurfa'dan geldi.

ŞEHİT VE PKK ANNELERİNDEN EL ELE MESAJ

Biri şehit annesi, diğeri PKK'lı annesi olmak üzere çocuklarını çatışmalarda kaybeden iki anne, el ele tutuşarak, taraflara "çözün bu işi" mesajı gönderdi.

ARTIK ANALAR AĞLAMASIN

Şehit annesi Rabia Beyaztaş şöyle konuştu;

"Biz barış ve beraberlik, kardeşlik istiyoruz. Dava yok, kavga yok. Kimse kimseye kıymasın, yazık günah. İnşallah Sayın Başbakanımız bu sorunu çözer. Bu konuda annelere büyük görevler düşüyor. Bizim gibi bütün anneler bir araya gelsinler barış istesinler. Yeter artık, canlar yanmasın, canlar yakılmasın. Anneler ağlamasın bu gözyaşlarımız dinsin. Biz ağladık bundan sonra ki anneler ağlamasın. Kanlar dökülmesin. Barıştan gayri hiçbir amacımız yok..."

ASKERDE PKK'LI DA EVLADIMIZDIR

Öte yandan oğlunu dağda yitiren PKK'lı annesi Medine Çiçek ise, "Artık anneler ağlamasın. Benim acım ile şehit annesinin acısı aynıdır. Barıştan başka isteğimiz yok. Her zaman dua ediyoruz. Bu acılı annelerin seslerini Başbakanımız duysun. Biz ağladık, ama başka anneler ağlamasın. Gözümüz gelecek olan barış haberinde. Başbakan'ın bu sorunu çözeceğine inanıyoruz. Abdullah Öcalan'dan da barış istiyoruz. Asker de evladımızdır, PKK'lı da evladımızdır. Benim 2 oğlum askerlik yaptı. Bir oğlum da dağa gitti. Oğlum 1997 yılında hayatını kaybetti. Mezarını bile Şanlıurfa'ya getiremedik" şeklinde konuştu.