BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de yeni şiddet olayları: 9 ölü

Suriyeli rejim muhalifleri, güvenlik güçlerinin cumartesi günü dokuz kişiyi öldürdüğünü öne sürdü.

Abone ol

Suriyeli rejim muhalifleri, güvenlik güçlerinin cumartesi günü dokuz kişiyi öldürdüğünü öne sürdü.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi adlı örgüt, cuma günü hükümet karşıtı gösterilerde en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Cumartesi günü en kanlı olayın cuma günü hayatını kaybeden bir çocuğun cenaze töreni sırasında yaşandığı, ülkenin kuzey batısındaki İdlib kentindeki olayda güvenlik güçlerinin cenaze törenine katılanlara ateş ettikleri ve gözyaşartıcı gazla müdahalede bulundukları öne sürüldü.

Son 48 saatte yaşanan olaylar Devlet Başkanı Beşar Esad üzerindeki uluslararası baskılara karşın ülkedeki şiddet olaylarının artmakta olduğuna işaret eden bir gelişme olarak görülüyor.

Esad Amerikan ABC televizyonuna yaptığı açıklamalarda, Suriye ordusuna hükümet karşıtı protestocuların öldürülmesi ya da kötü muameleye maruz kalması yönünde hiçbir emir vermediğini söylemiş, ölümlerden üzüntü duyduğunu belirtmekle beraber, şiddet olaylarından dolayı suçluluk duymadığını kaydetmişti.

Birleşmiş Milletler yetkilileri, Suriye'de son 10 aydır süregiden şiddet olaylarında 4 binin üzerinde kişinin öldüğünü tahmin ediyor.