BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.394,97
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'ye göre ekonomi perişan

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Ekonomik sorunlar milletimizi yorgun ve zayıf düşürmüş, bölücü saldırılar devlette ve millete yönelik meydan okumalarını fütursuzlaştırmıştır'' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen ''Belediye Başkanları 2011 Toplantısı''na katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bahçeli, hazin ve hüsranla dolu bir yılın sonuna yaklaştıklarını savundu. AK Parti Hükümeti ile geçen yılın, Türk milleti açısından sevinilecek bir tarafı ve özelliğinin bulunmadığını ileri süren Bahçeli, ''2011 yılında diğer AK Parti iktidarlarında olduğu gibi, mukaddes değerlerimiz yine çiğnendi, yine tarihimize küfredildi, ecdadımızın saygınlığı hedef alındı'' dedi.

Ekonomik sıkıntılar yaşandığını ileri süren Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Yapılan zamlar vatandaşlarımızın geçim şartlarını zorlaştırmış, hayallerini karartmıştır. İşsizlik önlenememiş, yoksulluk azaltılamamıştır. Gelir dağılımı, adalet bir türlü sağlanamamıştır. Ekonomik sorunlar milletimizi zayıf ve yorgun düşürmüş, bölücü saldırılar devlette ve millete yönelik meydan okumalarını fütursuzlaştırmıştır. Hükümet, işçinin, emeklinin, memurun, çiftçinin ve esnafın taleplerine duyarsız kalmış ve tahammülsüz yaklaşmıştır''

Siyasi ve ahlaki çürümenin devlet ve toplum hayatını kapladığını iddia eden Bahçeli, yozlaşma kültürünün her tarafa sirayet ettiğini ileri sürdü. Herkesin huzur içinde olacağı bir güvenlik sistemi ve herkesin adaletine inanacağı bir yargı zihniyetinin oluşturulamadığını öne süren Bahçeli, vatandaşın önceliğini alan hakkaniyetli bir yönetim anlayışının tatbik edilemediğini söyledi.

Bahçeli, 2011 yılının özel hayat ihlallerinin ileri bir düzeye çıkarıldığı, dinleme ve izleme skandalların patlak verdiği, özellikle MHP üzerinde oyunlar oynandığı bir yıl olarak geçtiğini ifade etti. Siyaset, yargı, medya, spor, sanat, sivil toplum kuruluşları ile iş çevrelerinin kuşatıldığını ileri süren Bahçeli, AK Parti'nin iyi niyetten yoksun bir halde milleti gerilim ekseninde tuttuğunu, milleti kutuplaştırarak dayanışma ve birlikte yaşama ülküsüne ağır hasarlar verdiğini iddia ederek, şunları söyledi:

''Hükümet, husumet oluşturmaktan, küslüklere ortam hazırlamaktan, ayrılıklara prim vermekten ve Türk milletini ufalama hesabından başka bir şey yapmamış ve bunun dışında da bir gayret sarf etmemiştir. Başarısızlığını göremeyen, acziyetini fark edemeyen, yetersizliğini itiraf edemeyen AKP Hükümetiyle Türk milletinin onurlu ve parlak bir gelişme seviyesine ulaşması artık söz konusu bile değildir''

MHP'li belediyeler değerlendirmesi

MHP'li belediyelerin belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini, yöre insanıyla nasıl iç içe geçileceğini ve hizmetlerin sunumunda ne kadar heyecanlı olunacağını gösterdiğini ifade eden Bahçeli, MHP'li belediyelerin herkesi kucaklayan, sorunlara müdahil olan, dürüstlükten asla ayrılmayan, ayrımcılığa fırsat vermeyen, mesai mefhumuna hiç takılmayan özellik ve işleyiş ile göz kamaştırdığını savundu.

Belediyeciliğin konut, ticaret, kamu hizmeti ve sanayi alanları yapmak, eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa ve restore etmek, kentin tarihi ve kültürel dokusunu korumak, kentsel dönüşüm projeleri uygulamaktan ibaret olmadığını ifade eden Bahçeli, MHP'li belediye başkanlarının güçlerini makamlarından değil vatandaşlardan aldıklarını kaydetti.

Bakışları solgun vatandaşlar oldukça huzura eremeyeceklerini belirten Bahçeli, ''Evlerinde kömürü olmayan, sofrasında yiyecek ekmeği, içecek sıcak çorbası bulunmayan kardeşlerimiz var olduğu müddetçe bize mutluluk yolu kapalıdır'' diye konuştu.

''MHP'li belediyelerin, büyük bir azim ve inançla bariyerleri aşarak, zorlukları geçerek, iktidar marifetiyle vatandaşlarımızla aralarına örülmeye çalışılan duvarları yıkarak millet vazifesini yapmaya çalıştıklarını'' iddia eden Bahçeli, AK Parti Hükümetinin baskıları olduğunu, bunların kendilerini yıldıramayacağını belirterek, ''İmzasız şikayet mektuplarıyla suç oluşturmak bizim yürüyüşümüzü bozamayacaktır'' diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'ni usulsüzlüklerle ilişkilendirmeye çalışmanın büyük bir terbiyesizlik olduğunu ileri süren Bahçeli, ''Dava arkadaşlarımı haksız kazancın, meşru olmayan yolların bir unsuru gibi sunmak, ortakçısı gibi göstermek büyük bir alçaklık olacaktır'' dedi.

''Belediyelerimize ilişmekten, üzerimizde hesap yapmaktan artık vazgeçin'' diye seslenen Bahçeli, ''Şunu da unutmayın ki; Milliyetçi Hareket bugüne kadar yapılanları nasıl unutmayıp not ettiyse; bundan sonra da aynı şekilde davranacaktır. Allah'ın izniyle, haksızlıkların, hukuksuzlukların ve zalimliklerin hepsinin üstesinden bir gün geleceğiz. Şüphe etmeyiniz ki AKP'den yapılanların hesabını misliyle soracağız ve burunlardan fitil fitil getireceğiz.'' diye konuştu.

Merkezi iktidara ulaşabilmenin yolunun mahalli idarelerdeki itibardan geçtiğini belirten Bahçeli, önümüzdeki yerel seçimden güçlenerek çıkmak istediklerini sözlerine ekledi.